Kestel’de 2021 Yılında 2 bin 480 fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kestel’de 2021 Yılında 2 bin 480 fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2021 15:06

Kestel’de 2021 Yılında 2 bin 480 fidan toprakla buluştu

Haberin Devamı

Hasan BOZBEY/KESTEL (Bursa), (DHA)-KESTEL Belediye Başkanı Önder Tanır, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, çocuklarla birlikte fidan dikti. Fidan dikimi Kestel Atatürk İlkokulu çevresindeki boş alanlarda gerçekleştirildi.

İlçe genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına devam eden Kestel Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yıl boyunca park alanları çevresi ile pek çok bölgede fidan dikimi gerçekleştirdi. Kestel’de 2021 yılının 11’inci ayına kadar toplamda 2 bin 480 fidan toprakla buluştu.

Öğrencilerle birlikte ıhlamur ağacı fidanlarını toprakla buluşturan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ‘’Biliyoruz ki bugün dünyaya hediye ettiğimiz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılara nefes olacak. Belki de yüzyıllarca sürecek bir serüven, bugün bu fidanları toprakla buluşturmakla başladı. Yeşil Bursa, yeşil Kestel hedefiyle, Kestel Belediyesi olarak üzerimize düşen vazifeyi yapıyoruz. 2021 yılı başında, daha fazla yeşil alan oluşturmak için bin fidan hedefi koymuştuk. Ancak 2021 yılının 11’inci ayında şuana kadar 2 bin 480 fidanı toprakla buluşturduk. Bugün de öğrencilerimiz ile birlikte ıhlamur ağaçlarını toprağa ektik. Amacımız çok daha yeşil bir Kestel’i hemşehrilerimiz ile buluşturmak. Bu düşüncelerle Milli Ağaçlandırma Günümüzü kutluyor, oluşturduğumuz bu farkındalıkla milli servetimiz olan ormanlarımızın nesiller boyu varlıklarını sürdürebilmelerini temenni ediyorum’’ diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!