Kentin kalbi için herkesin projesi var

Güncelleme Tarihi:

Kentin kalbi için herkesin projesi var
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 09:47

Yerel seçimlerin gerçekleşeceği 31 Mart öncesinde Bursa’nın tarihi ilçesi Osmangazi’de belediye başkanı olmaya talip olan başkan adaylarına vaatlerini sorduk. Pek çok konuda vaatler veren başkan adayları, ilçede gerçekleştirmek istedikleri projelerini anlattı. İşte Osmangazi adaylarının açıklamaları…

Haberin Devamı

USTALIK DÖNEMİNDE ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ

Kentin kalbi için herkesin projesi var
- Cumhur İttifakı AK Parti Osmangazi belediye başkan adayı Mustafa Dündar, çıraklık ve kalfalık dönemlerinin ardından yeniden aday olduğunu belirterek, ustalık döneminde, çıtayı daha da yukarı çekeceğini söyledi. Dev bütçeli projeleri kente kazandıracaklarını söyleyen Dündar, yeniden belediye başkanı seçilmesi durumunda hedefinin sadece Osmangazi ya da Bursa’da değil, tüm Türkiye’de iz bırakacak projeleri hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

300 BİN KİŞİ GEZDİ

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin, sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu söyleyen Dündar, resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Fetih Müzesi’ni 50 farklı ülkeden yaklaşık 300 bin ziyaretçinin gezdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kentin kalbi için herkesin projesi var

AK Parti Osmangazi belediye başkan adayı Mustafa Dündar

 TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATLETİZM SALONU

Küçükbalıklı Mahallesi’nde toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Osmangazi Atletizm Salonu’nda çalışmaların tamamlandığını ifade eden Dündar, tesisin bu yıl içerisinde hizmete açılmasını planladıklarını kaydetti.

DEMİRTAŞ’A MEYDAN

Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Meydan ve Kültür Merkezi Projesi’nin, bölge halkının sosyal donatı alanı ihtiyacına son vereceğini belirten Dündar, “Tesis, Bursa’ya hitap edecek yepyeni bir yaşam alanı olacak” dedi.

KALİTELİ YAŞAM MERKEZİ

Bursa’nın yeni gelişim bölgelerinden Demirtaş’ta 14 bin 162 metrekare alan üzerine inşa edilen Kaliteli Yaşam Merkezi’nin, büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye’de bir ilk olacağını söyleyen Dündar, bunu vizyon proje olarak değerlendirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar’ yarışmasında bin 100 proje arasında ilk 100’e girmeyi başardığını açıklayan Dündar, “250 yataklı bir huzurevi yer alacak. Alzheimer hastaları için günlük bakım ve destek merkezi bulunacak. Tüm çevre düzenlemeleri yaşlılar ile engellilerin rahat hareket edeceği şekilde tasarlanan merkezin; bir bölümü de, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlara günlük bakım ve destek hizmeti verecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

MİLLET BAHÇESİ

Soğanlı’da 100 dönüm arazi üzerine kuracağı Millet Bahçesi’nde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Dündar, “Bursa’nın merkezinde vatandaşların rahat nefes alabileceği ve güzel vakit geçirebileceği yeni bir cazibe merkezi olacak” dedi.

TARİHİ BURSA EVLERİ HAYAT BULUYOR

Tarihi ve kültürel mirasın korunup, yaşatılması adına bugüne kadar yüzlerce restorasyon, rölöve, sokak sağlıklaştırma çalışmasına imza attıklarını belirten Dündar, Tarihi Kayhan Çarşısı’nın simgelerinden Şadırvanlı Han’ın da yeniden hayat bulduğunu belirtti.

YENİ PROJELERİN TEMELİ ATILACAK

Yeni projelerin de temelini atacaklarını söyleyen Dündar, “Yıl içerisinde temeli atılacak olan yeni kapalı pazar yerleri, hizmet binaları, meydanlar ve parklar Osmangazililer’in hayatlarına kalite katarken, Hamitler Macera Parkı, Osmangazi Meydanı, Ekolojik Yaşam Merkezi gibi dev projeler de sadece Osmangazi’ye değil, Bursa’ya vizyon kazandıracak” dedi.

Haberin Devamı

Kentin kalbi için herkesin projesi var

CHP Osmangazi belediye başkan adayı Erkan Aydın

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ DEĞERİNE ULAŞTIRMAK

 - Osmangazi İlçesi’nin Bursa’nın kalbi olduğunu söyleyen Millet İttifakı CHP Osmangazi belediye başkan adayı Erkan Aydın, “1986’ya kadar Bursa, Osmangazi’nin olduğu yerdi. Dolayısıyla Osmangazi’nin o tarihi, kültürel, termal, turizm kimliğinin ortaya çıkarılması, hak ettiği değerini alması gerekiyor. Birinci önceliğimiz bu” dedi.

ÜSTÜNDEKİ TOZU KALDIRACAĞIZ

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursa merkezi, Kaleiçi, Hisar, Tophane, Tahtakale, Muradiye, Hanlar Bölgesi, Kozahan, Kayhan Bölgesi’dir. Dünyanın her yerinde eski şehirleri gezersiniz. Türkiye’ye 40 milyon turist geldi, Bursa’ya gelen 150 bin. Osmangazi hak ettiğini alamıyor. Değeri yok diye mi alamıyor? Hayır. Üzeri toz kaplamış, biz Osmangazi’nin üzerindeki tozu alacağız.”

Haberin Devamı

BAKIŞ AÇISI VE VİZYON

Önemli olanın mantalite ve bakış açısı olduğunun altını çizen Aydın, “Tarihi eser restorasyonu diye 2018 model taşlarla, sıvalarla yapıp; buna tarihi eser derseniz; millet güler. Tophane’deki tarihi saat kulesine plastik doğrama ile restorasyon yaparsanız, hem gelmez, hem komik olursunuz, hem de o tarihi eseri yok edersiniz. Bizim bakış açımız oranın hak ettiği değeri alabilmesi yönünde. Bu da bakış açısı ve vizyonla olacak” diye konuştu.

CAZİBE MERKEZİ

Gelenlerin sadece tarihi eser, kültürel ve inanç yerlerini gezmekle kalmayacağını dile getiren Aydın, “Turist restorana, kafeye gidecek. Butik otelde kalacak, alışveriş yapacak. Bu insanların aynı zamanda eğleneceği, söyleşilerin olacağı, kültür etkinliklerinin, konserlerin olacağı bir yaşam alanı da hayata geçireceğiz” diye konuştu.

KENT MEYDANI

Haberin Devamı

Kent Meydanı olarak inşa edilecek yerin kamulaştırılmasının doğru bir karar olduğunu belirten Aydın, “Ancak betonu yıkıp, yerine beton dikerseniz; daha önceki örnekte de olduğu gibi çok anlamsız olur. Biz, orada yeşilin olacağı Bursa’nın 40 – 50 yıl sonra simgesel olarak hatırlanacağı yer haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

YEŞİL ALANI ARTIRACAĞIZ

Emek, Bağlarbaşı, Kanalboyu, Çiftehavuzlar, Beşyol, Küçükbalıklı, Bahar, Başaran, Yeşilova, Altınova gibi mahallelerde nefes alınabilecek alan bulunmadığını söyleyen Aydın, plansız ve çarpık yapılaşmanın olduğunu kaydetti. Birinci hedeflerinin yeşil alanları artırmak olduğunu ifade eden Aydın, “Amatör sporları artırmak için 6-18 yaş arasındaki gençlere yerinde imkan vereceğiz” dedi.

TOPLU TAŞIMA

Toplu taşımanın yaygınlaştırılması konusunda da çalışma yapacaklarını ifade eden Aydın, bir hat üzerine değil, aralara kadar girebilecek ulaşımın gerekliliğine dikkat çekti. Aydın, alternatif ulaşım araçları ve bisikletin kullanılacağını söyledi.

YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELECEK

İnsanların kaçmak istemedikleri Osmangazi’yi inşa edeceklerini söyleyen Aydın, “Gündüz nüfusu 1 milyon 500 bin, gece nüfusu 900 binlere iniyor. Çünkü gece hayat ve yaşam yok. Sosyal olarak nefes alma alanları yok. Standartları yükselmiş, kimsenin yaşam tarzına özgürlüklerine karışmadığı; tersine en özgür ve rahat hissettiği, tekrardan şehrin merkezine dönüp, buralarda yaşamak istiyorum denilen bir Osmangazi’yi hedefliyoruz” dedi.

Kentin kalbi için herkesin projesi var

DSP Osmangazi belediye başkan adayı Kıvanç Bozacı

 MEYVE FİDANLARI DİKECEĞİZ

- DSP Osmangazi belediye başkan adayı Kıvanç Bozacı, genel merkez tarafından belirlenen 10 reform bulunduğunu belirterek, “Bu bildirgelerin dışında kentsel dönüşümle ilgili vaatlerim var. Trafik sorunları ve yeşil alanları düşünerek, çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak istiyoruz. Ücretsiz otoparklarla trafik akışını rahatlamak, alternatif yollar açmak, park ve bahçelerde süs bitkileri değil; meyve fidanları dikmek istiyoruz” dedi.

ENGEL BIRAKMAYACAĞIZ

Osmangazi sınırları içerisindeki tabelaların Türkçe olacağını söyleyen Bozacı, rahat ulaşım sağlamaları için yol üzerinde engel bırakmayacaklarını belirterek, “Engelli kardeşlerimizin, araç ve ortopedik kullanım için ücretsiz bakımlarını yapacağız. 24 saat hizmet verecek engelli birimi kuracağız” dedi.

SANAT SOKAĞI

Sosyal işlerde güncelleme yapacaklarını belirten Bozacı, ihtiyaç sahiplerinin listesini güncelleyeceklerini kaydetti. Kültür ve sanata yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade eden Bozacı, “Ücretsiz sinema, söyleşi, imza günlerini fazlalaştıracağız. Gençleri sanat ve spora çekmek istiyoruz. Bir sanat sokağı olsun istiyoruz” şeklinde konuştu. İbadethaneler için her perşembe temizlik çalışması yapılacağını belirten Bozacı, bakım ve çevre düzenlemelerini de gerçekleştireceklerini kaydetti.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİSTİ

Tarih ve kaplıca turizmini geliştirmek istediklerini dile getiren Bozacı, Demirtaş Çim Kayağı tesislerini tekrar kazandırmak istediklerini açıkladı. Turizm amaçlı Osmanlı ve Cumhuriyet Sokağı gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Bozacı, rüzgar ve hava koşullarına uygun yamaç paraşütü için pist yapacaklarını kaydetti.

GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ

Belediye personeline eğitimler düzenleyeceklerini söyleyen Bozacı, belediyecilik hizmetlerini de hızlandıracaklarını kaydetti. Mahalle statüsüne geçen köylerle ilgili olarak tarımsal kalkınma kooperatifine sahip olup, soğuk hava deposu olmayanlara bu yatırımı yapacaklarını dile getiren Bozacı, “Arazi yollarını düzeltmeye çalışacağız. Üretim ve pazarlamada destek sağlayacağız. Belirli noktalarda ücretsiz, köylü pazarları ile halkla bütünleşmesini sağlamayı istiyoruz. Katma değeri yüksek ürünler için gübre, mazot gibi destekler vermeyi düşünüyoruz. Hayvancılıkla uğraşan köylere ücretsiz veteriner ve yem desteği sağlamayı düşünüyoruz. Köylerde ikamet eden kadınların, organik ürün üretebilmelerini ve kooperatifleşebilmelerini düşünüyoruz. Köyde yapılacak inşaatlarla, belediye sınırları içinde tutulan inşaat ruhsat oranını düzenleyeceğiz” diye konuştu. Bozacı son olarak Osmangazi Belediyesi’ni halkın yöneteceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!