Karacabey'de metruk bina yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Karacabeyde metruk bina yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2022 11:17

Karacabey'de metruk bina yıkıldı

Haberin Devamı

Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Tabaklar, Saadet ve Yeşildere mahallelerinde metruk bina yıkımlarını gerçekleştiren Karacabey Belediyesi, bu yıkımlara bir yenisini önceki gün Mecidiye Mahallesi’nde ekledi.

Karacabey Belediyesi, uzun zamandır ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bu metruk binaları titizlikle yıkarak hem risk taşıyan bu binaların görüntü kirliliğine neden olmasının önüne geçiyor hem de kötü amaçlı kullanımı engelliyordu. Bunun yanında belediye, yıkılan bu binaların bulunduğu alanın inşaat çalışmaları başlayana dek otopark olarak kullanılmasını da sağlıyordu. Bu kapsamda, Karacabey Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü tarafından toplam yıkımı gerçekleştirilen metruk bina sayısı da 91’e ulaştı.

KARARLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Belediye Başkan Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Karacabey’in dört bir yanında metruk binalarla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda hızlı bir şekilde tespitlerimizi yaparak, bu binaların yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Hem şehrimizin huzur ve güvenliği hem de çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bu yıkımları kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda, yıkımını gerçekleştirdiğimiz metruk binalar, çoğu yerde inşaat yapılana dek otopark olarak da kullanılabiliyor. Bu durum, özellikle şehir içinde yaşanan trafik sorunlarının önüne geçme noktasında da faydalı oluyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!