Karacabey Belediyesi’nden vatandaşlara ulaşım kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

Karacabey Belediyesi’nden vatandaşlara ulaşım kolaylığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2022 14:36

Karacabey Belediyesi’nden vatandaşlara ulaşım kolaylığı

Haberin Devamı

Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Karacabey Belediyesi tarafından hasta, hasta yakınları ve öğrenciler için kente ulaşımı sağlayan seferler, eylül ayından bu yana devam ediyor. Belediye binası önünden her sabah kalkan araçlar, ihtiyaç sahibi vatandaşları ücretsiz olarak kent merkezine götürüp getiriyor.

İlçede pandemi nedeniyle bir süre ara verilen taşıma hizmeti, normalleşme süreciyle birlikte eylül ayından itibaren tekrar başladı. Belediye Başkanı Ali Özkan, hizmetin ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlar için ücretsiz olduğunu belirterek, bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurmalarını söyledi. Özkan, "Bu uygulamamız pandemi öncesinde de vardı. Pandemi sürecinde, tedbirler gereği uygulamayı kaldırmıştık ve özellikle ihtiyaç sahibi hastalarımızı toplu taşıma şeklinde değil, normal arabalarımızla yine hastanelerine götürmüştük. Eylül ayı itibariyle normalleşme sürecinde biz de seferlerimizi yeniden başlattık. İhtiyaç duyan öğrenciler, hastalar ve hasta yakınlarını, sabah erkenden Bursa’ya götürüp akşam üstü de yine Karacabey’e getiriyoruz” dedi.

HASTA NAKİL AMBULANSI DA HİZMETTE

Karacabey Belediyesi tarafından, uzun zaman önce hizmete alınan hasta nakil ambulansı da Bursa sınırları içerisinde ihtiyaç duyan vatandaşlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor. Evden hastaneye, hastaneden eve veya başka bir hastaneye nakil için verilen bu destek ile bu zamana kadar binlerce vatandaşa hizmet verildiğini belirten Özkan, “Özellikle yaşlı vatandaşlarımız, engelli vatandaşlarımız için bu hizmet önemli bir adımdı. Yıllardır aralıksız sürdürdüğümüz bu faaliyet, vatandaşlarımızdan da yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!