Karacabey hangi alanda büyüyecek?

Güncelleme Tarihi:

Karacabey hangi alanda büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2019 13:05

Karacabey belediye başkan adayları, sosyal yaşam, trafik, otopark, altyapı gibi çalışmalarının yanı sıra hangi yönde ilerlemeyi düşündüklerini dile getirdi. Tarım, sanayi ve turizm gibi birçok alanda potansiyeli bulunan ilçe için işte adayların vaatleri…

Haberin Devamı

GÖNÜLDEN BELEDİYECİLİK

Karacabey hangi alanda büyüyecek

Cumhur İttifakı AK Parti Karacabey belediye başkan adayı Ali Özkan, sahip oldukları eşsiz değerlerin gün yüzüne çıkarılması ve güçlü potansiyelinin somut kaynaklarla desteklenmesi adına kent genelinde başlattıkları dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. Büyük Karacabey hedefi için Tarım, Turizm, Teknoloji (3T) ve Doğum, Düğün, Defin (3D) olarak özetledikleri vizyon doğrultusunda çalışmalarını şekillendirdiklerini söyleyen Özkan, “Yeni dönemde de ‘gönülden belediyecilik’ anlayışıyla kendimiz için değil, kentimiz için değer katan, ‘kazandıran belediyecilik faaliyetleri’ yürütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Karacabey hangi alanda büyüyecek

Cumhur İttifakı AK Parti Karacabey belediye başkan adayı Ali Özkan

HIZLI VE ETKİN YANIT

‘Mobil Başkan Ali Özkan’ sloganı ile kentin dört bir yanında vatandaşlarla buluşmalarına son sürat devam edeceklerini söyleyen Özkan, talep ve önerilerini en hızlı ve etkin şekilde yanıt vermeye devam edeceklerini kaydetti. İlçedeki trafiğin nefes alması adına muhtelif yerlerde ortak park alanları oluşturma hamlelerinin süreceğini dile getiren Özkan, “Hayvan dostu Karacabey’, ‘spor kenti Karacabey’ gibi örnek hamlelerimiz devam ederken, Başkanımla Okuyorum gibi Türkiye çapında ses getiren projemiz de kent genelinde yaygınlaşmaya devam edecek” diye konuştu.

EKOLOJİK TURİZM

Turizm noktasında leylekler için de ‘ekolojik turizmi’ içeren bir Leylek Master Planı oluşturduklarını hatırlatan Özkan, “Leyleklerin yaşam alanlarının korunup geliştirilmesi, leylek yuvaları ile sayılarının artırılması, çevresel etmenlerden kaynaklı leylek ölümlerinin azaltılması, 7’den 70’e tüm kesimlere yönelik leylek bilincinin sağlanması ve bölgedeki turizm faaliyetlerinin canlandırılması amacıyla hazırlanan projenin, bugüne kadar bölgeye çok önemli katkıları oldu. Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi

Haberin Devamı

TEKNOSAB PROJESİ

Teknolojik dönüşüm açısından vizyon projelerden biri olan TEKNOSAB için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Özkan, “Yaklaşık 13 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak sanayi bölgesindeki ilk fabrikanın temellerinin, kısa süre içerisinde atılmasını bekliyoruz. TEKNOSAB projesi ile birlikte, ilçemize gelecek teknolojik yatırımlar sayesinde, bölgedeki iş yerlerine yakın konut, barınma imkânları oluşacak, uydu kentler ortaya çıkacak. Karacabey’deki nüfus yoğunluğu, ticari hayat artacak ve işsizlik bu proje ile son bulacak. Gençlerimiz için yeni istihdam imkânları oluşacaktır. Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve ilçemiz sınırlarında inşa edilecek olan TEKNOSAB projesi kapsamında, 150 bin kişiye iş imkânı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DAHA PLANLI KARACABEY

Daha planlı bir Karacabey için kent kimliği ve kent estetiğine önem vererek, yayalaştırma çalışmaları gerçekleştireceklerini dile getiren Özkan, imar planının sayısallaştırılması, akıllı kent bilgi sistemi, mobil belediyecilik uygulamaları ile belediye ve vatandaş arasındaki etkileşim ve hizmet hızının arttırılmasını sağlamak ve parklarda kamera sistemi uygulamak da çalışma hedeflerinin arasında yer aldığını kaydetti.

BENZERSİZ BİR KENT

Temel hedeflerinin benzersiz bir kent oluşturmak olduğunu vurgulayan Özkan, “Kentin orijinal dokusunu koruyarak, yerinde geliştirmek; tarım alanındaki bilgi birikimini kullanarak, ekolojik turizm bölgesine dönüşmek, eğitim faaliyetleri ile rol model oluşturacak bir altyapı kurmak, sanayi ve teknoloji altyapısını küresel standartlar çerçevesinde oturtarak marka kent haline dönüşmek, modern sanayicilik anlayışında çok popüler olan ve sanayiciliğe bakış açısını farklılaştıran Endüstri 4.0 uygulamalarında olduğu gibi belediyecilik anlayışında da ‘yaşam 2.0’ konseptinde özel bir kent kültürü oluşturmak, hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu anlamda, uluslararası itibar gören, kent dinamiklerini harekete geçirmiş, marka değeri olan, sakinlerinin yaşamaktan gurur duyduğu, gelişmiş bir Karacabey vaat ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Karacabey hangi alanda büyüyecek

OTOPARK VE ULAŞIM

Millet İttifakı İYİ Parti Karacabey Belediye başkan adayı Ayhan Tayfur, öncelikli projesinin otopark ve ulaşım olacağını belirterek, ilçede ana arteri rahatlatma düşüncesi bulunduğunu kaydetti. Yarım kalan işleri bir an önce tamamlayacaklarını açıklayan Tayfur, çok güzel mesire ve piknik alanları, tarımla ilgili projelerinin bulunduğunu dile getirdi.

AMATÖR SPOR

Karacabey hangi alanda büyüyecek

Amatör spora ilgi gösterilmediğini vurgulayan Tayfur, “Semt sahaları ile 12-15 yaş arası gençleri çeşitli branşlarda amatör sporlara yönlendirme projelerimiz var. Karacabey’e yaşanabilir bir kent yapabilmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘İSTİŞAREYE ÖNEM VERECEĞİZ’

İstişareye önem vereceklerinin altını çizen Tayfur, “Bir iş, yatırım yapılırken, kullanacak olanların da fikirlerini alacağız. Onların yönlendirmeleri ile güzel çalışmalar olacak. Kent konseyi aktif olarak çalışacak. Halkı gülümsetmek adına her türlü gayreti olacak. Büyük projeler, büyükşehir ve hazine yardımları ile gerçekleştirme düşüncemiz var” diye konuştu.

İLÇE EKONOMİSİ

Karacabey’in turistik bir yer olduğunu söyleyen Tayfur, “Yeniköy’de longoz ormanı var. Dünya mirası alanlarla ilgili projelerimiz var. Karacabey’i turistik açıdan tanıtmak istiyoruz. Kocaçay’da nehirlerin döküldüğü yerde güzel bir mesire oluşturacağız. Çiftçinin ürününü değerlendirme adına doğrudan depolama ve satış anlamında çalışmamız var. Hal binamız yok, yeri ayrıldı. Tarımın yanında olacağız. Üniversite branşlarını canlandırma çalışmamız olacak. Daha fazla öğrenciyi burada misafir etmek isteriz” dedi.

‘İSTİHDAMI ARTIRACAĞIZ’

İstanbul-İzmir Otoyolu Kavşağı’nın Karacabey’den geçtiğini hatırlatan Tayfur, Bursa ile Karacabey arasındaki sanayi alanının da gelişeceğini kaydetti. Karacabey’e sanayiyi çekmek adına üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getiren Tayfur, istihdamı artırma düşüncelerinin bulunduğunu kaydetti. TEKNOSAB’ın Karacabey’e sağlayacağı aktif alanlar adına çalışmalarının olacağını dile getiren Tayfur, “Tarım, sanayi ve turistik alanda önemli atılımlar atılacağı kanaatindeyiz. Bunun için de önemli projelerimiz var” diye konuştu.

GÜZEL VE AKILCI PROJELER

Karacabey’de TİGEM arazisinin bulunduğunu anımsatan Tayfur, “Hara dediğimiz alan pasifize olmuş durumda. Kangal ve at yetiştiriliyor. Bu projeden devletin güzel ve akılcı projelerle Karacabey’imize bir veterinerlik fakültesi, ziraat fakültesi gibi alanları aktararak, Hara’nın Türk tarımına verimli hale getirilmesi ve araştırma istasyonu olarak kullanılması, üniversite ve kente önemli katkısı olacak inancındayım. Boş alanların değerlendirilmesini istiyoruz. 100 bin dönüm alan heba olmakta” dedi.

TANITACAĞIZ

Yeniköy ve Malkara’yı tanıtma imkanı sağlayacaklarını dile getiren Tayfur, “Sahilde dinlenecek eğlence mekanları ile orayı tamamlamayı istiyoruz. Karacabey’de deniz olduğunu bilmeyenler var, onu tanıtacağız. Kocaçay Deltası’nı tanıtacağız. Bilhassa yılan balığının dünyada ürediği yerlerden birisi olduğunu anlatacağız. Su ürünleri fakültesini de çekerek, burayı güzel bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

ÇOK SESLİ, KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Belediyeciliğin insanı mutlu etmek olduğunu söyleyen Tayfur, “30 yıldır idareciliğimde kapım hiç kapanmadı. İnsanlar gelip, rahatlıkla dertlerini anlatabilir. Eğilebileceğimizi, dertlenebileceğimizi bilebilirler. Randevu verip, aylarca bekletmeyiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya gelip, çok sesli bir belediye olacaktır. İnsanlar, ‘Benim de fikrim kabul gördü’ diyecektir. İnsan odaklı her şey insanımız için yola çıkarak, o yönde ilerlemeyi istiyoruz. Katılımcı bir belediye istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!