İznik'te öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakımı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

İznikte öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakımı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2019 11:34

İznik'te öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakımı yapıldı

Haberin Devamı

Hayri ŞEN/İZNİK,(Bursa),(DHA)-ÇOCUKLAR Hepimizin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Derneği’nin organize ettiği “Sağlıklı Dişler Neşeli Gülüşler” projesi kapsamında Diş Hekimi Yasemin Yasin tarafından Orhaniye İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere  “Ağız sağlığı ve diş bakımı” konulu uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısı ile gerçekleştirilen etkinlikte İznik’e bağlı Orhaniye İlkokulu’nda 3,4,5 ve 6. sınıflara yönelik Diş Hekimi Yasemin Yasin tarafından ağız sağlığı ve diş bakımının önemi anlatılarak, üç boyutlu ağız maketi ile uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Çürüklerin en aza indirilmesi ve çocuklara erken yaşta ağız bakım bilinci aşılanarak sağlıklı gülüşe kavuşmaları amaçlanan bu keyifli eğitimin sonunda, Colgate’ in desteği ile yaklaşık 150 öğrenciye diş bakım kiti hediye edildi.

Dernek Başkanı Prof.Dr. Şermin Tetik, “Çocukların eğitim ve sosyal hayatlarına katkı amacıyla projeler üretiyoruz. Çocuklar Hepimizin Derneği yöneticileri, öğrencilere maddi destek sağlamanın yanı sıra çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunacak ve geleceklerini kurmaya yardımcı olacak çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!