İznik Belediyesi 3 ay daha kira almayacak

Güncelleme Tarihi:

İznik Belediyesi 3 ay daha kira almayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2021 11:18

İznik Belediyesi 3 ay daha kira almayacak

Haberin Devamı

Şenol POYRAZ/İZNİK,(Bursa),(DHA)-BURSA'da İznik Belediye Başkanlığı Covid-19 pandemisi dolayısıyla belediyeye ait iş yerlerinden 3 ay daha kira almayacak.

2021 yılı Ocak ayı İznik Belediye Meclisi'nde koronavirüs salgını nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa yönelik bir görüşme yapıldı. İznik Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü'nün teklifi olarak meclise gelen maddede, Belediye'ye ait işyerlerinin kiralarının ertelenmesi masaya yatırıldı. Oy birliği ile alınan bu kararla İznik Belediyesi, kiracı esnafının kira ödemeleri 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında da alınmayacak.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta konuyla ilgili açıklamasında “Yaklaşık bir yıldır gerek dezenfekte, hijyen ve temizlik çalışmalarıyla 7/24 esasıyla mücadele ettiğimiz pandemi döneminden en çok etkilenen esnaflarımıza elimizden gelen desteği verdik ve vermeye devam ediyoruz. Hükümetimizin bu süreçte yapmış olduğu önemli destekler üretim zincirinin en iyi şekilde aksamadan işlemesini sağlıyor. Bizlerde bu süreçte kendi yetki alanlarımızda esnaflarımıza desteğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda belediye meclisimizde 2021 yılında da belediyemize ait iş yerlerinden 3 ay daha kira almıyoruz. Bu süreci hep birlikte başaracak ve aşacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!