Hırsızlar o mahallenin telefon kablolarına dadandı, toplamda 795 metre kablo çalındı

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlar o mahallenin telefon kablolarına dadandı, toplamda 795 metre kablo çalındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2021 07:53

Hırsızlar o mahallenin telefon kablolarına dadandı, toplamda 795 metre kablo çalındı

Haberin Devamı

Şenol POYRAZ/İZNİK (Bursa), (DHA)- BURSA'nın İznik ilçesinde hırsızlar, 300 metre telefon kablosunu keserek kayıplara karıştılar. Daha önce 6 defa telefon kablosu hırsızlığının yaşandığını belirten kırsal Çampınar mahallesi muhtarı Zafer Beyhan, "Köyde sürekli iletişim sorunu yaşamaktan bıktık. Şuana kadar 795 metre kablo çalındı. İnternet olmayınca öğrencilerde ders çalışamıyor" dedi.

Olay iki gün önce Bursa'nın İznik ilçesine bağlı kırsal Çampınar mahallesinde meydana geldi. Gece saatlerinde mahalleye gelen hırsız ya da hırsızlar, 100 hatlık 300 metre kabloyu keserek kayıplara karıştı. Sabah uyanan mahalle sakinleri internet ve telefonun çalışmadığını fark edince durumu muhtara bildirdi. Muhtar Zafer Beyhan, daha önce 5 defa telefon kablosu hırsızlığı yaşandığı için hatları kontrol etti. Mahalle girişinde kabloların kesilerek çalındığını gören muhtar durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

"ÖĞRENCİLER DERS ÇALIŞAMIYOR"

Yaşanan hırsızlıklara tepki gösteren Muhtar Zafer Beyhan, "Bu son olayla birlikte 6 defadır telefon kablolarımız kesilip çalınıyor. Köyde sürekli iletişim sorunu yaşamaktan bıktık. Şu ana kadar 795 metre kablo çalındı. Yazık milli servet. İnternet olmayınca öğrencilerde ders çalışamıyor. Cep telefonu altyapısı zaten zayıf olan köyde cep telefonları da bir işe yaramıyor. Kalıcı çözüm olarak radyolojik sistemin kurulmasını istiyoruz. Yeter bıktık artık. Hırsızlardan bezdik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!