Bursa'da İnegöl Belediyesi otobüsleri kitaplarla donattı

Güncelleme Tarihi:

Bursada İnegöl Belediyesi otobüsleri kitaplarla donattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2020 15:37

Bursa'da İnegöl Belediyesi otobüsleri kitaplarla donattı

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA'da İnegöl Belediyesi, 9-16 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında şehirdeki 110 otobüse 1000 adet kitap astı. Otobüslere binen öğrenciler ve yetişkinler, büyük şaşkınlık ve sevinç içerisinde kendileri için hazırlanan hediye kitaplarını aldılar.

Her yıl 9-16 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında düzenlediği etkinliklerle minik öğrencileri okumaya teşvik eden, bu vesileyle binlerce kitap dağıtan İnegöl Belediyesi, bu yıl pandemiden dolayı okullarda etkinlik düzenlemedi. Ancak öğrencilerin kitap hediyelerini ulaştırmak adına farklı bir etkinliğe imza atıldı. Şehirdeki tüm halk otobüsü, İnegöl Belediyesi tarafından kitaplarla donatıldı.

OTOBÜSE BİNENLER BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞADI

Sabah otobüse binecek çocuklar ve ebeveynleri için hazırlıklar erken saatlerde başladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli, 110 halk otobüsüne 1000 adet kitap astı. Sabah okullarına gitmek için otobüse binen çocuklarla işlerine gitmek için otobüse binen ebeveynler, karşılaştıkları tablo karşısında büyük şaşkınlık ve sevinç yaşadı. Bu anlar kameralar tarafından da kayıt edildi. Çocuklara kitapların kendileri için hazırlandığı, ebeveynlere de çocukları için birer tane kitap alabilecekleri ifade edildi.

GÜZEL VE ANLAMLI BİR SÜRPRİZ

Yapılan bu etkinlikle Dünya Çocuk Kitapları Haftasında bin çocuğa 1000 adet kitap hediye edilmiş oldu. Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu yıl pandemi dolayısıyla öğrencilerimizle okullarımızda buluşamadık. Ancak bu önemli haftayı kutlamadan da geçemezdik. Bizler de düşündük ki hediye kitaplarımızı otobüslere asarsak toplu taşıma kullanan ebeveynlerimiz aracılığı ile çocuklarımıza ulaştırabiliriz. Aynı zamanda otobüse binip okullarına giden öğrencilerimiz de bundan faydalanır. Çalışma arkadaşlarımız sabah erken saatlerde tüm otobüsleri kitaplarla donattılar. Günün ilk saatlerinde çocuklarımıza ve ebeveynlerimize güzel ve anlamlı bir sürpriz olduğunu düşünüyorum” dedi.

EĞİTİMLİ TOPLUMLAR HER ZAMAN BAŞARILI OLMUŞTUR

“Kitap okumak çok güzel bir şey” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, “Bunu zamanla çocuklarımız çok daha iyi anlayacaklar. Kitap okuyanlar geçmişlerini de bugünlerini de geleceğini de en iyi anlayanlardır. Dolayısıyla kitap okuma noktasındaki teşviğimizi her geçen gün arttırmak istiyoruz. Çünkü eğitimli toplumlar her zaman başarılı olmuşlardır. Hayatta çok daha sağlıklı birey veya sağlıklı toplumu teşkil etmişlerdir. Biz de şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu noktada bolca kitap okumalarını istiyoruz. Yaptığımız bu etkinlikte bu amaca hizmet eden bir çalışmaydı. Tekrar Dünya Çocuk Kitapları Haftasını kutluyorum ve tüm vatandaşlarımızı daha fazla okumaya davet ediyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!