Akhisar-Alanyurt arası bağlantı yolu hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Akhisar-Alanyurt arası bağlantı yolu hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 17:54

Akhisar-Alanyurt arası bağlantı yolu hizmete girdi

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-İNEGÖL Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Akhisar ile Alanyurt’u birbirine bağlayan 3 kilometrelik bağlantı yolu hizmete girdi. 8 kilometrelik normal güzergahı 3 kilometreye düşüren yol için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, yeni bağlantı yollarının müjdesini verdi.

İnegöl Akhisar-Alanyurt arası bağlantı yolu düzenlenen törenle açıldı. Törene Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Akhisar ve Baykoca bölgesini Alanyurt ile bağlayan, aynı zamanda bu bölgelerin 2’nci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hattı ile alternatif bağlantısını sağlayan yol, yeni bir servis güzergahı da oluşturdu. Normal güzergahta 8 kilometre olan mesafe yeni bağlantı yoluyla 3 kilometreye düşerken, böylece şehir içi trafik yoğunluğunda azalma, zaman ve yakıttan da yüzde 65 oranında tasarruf sağlanması hedefleniyor. Bisiklet ve yaya yolları dahil 15 metre genişliğinde ve 2 kilometre uzunluğunda yapılan yol, Kalburt Deresi üzerinde 12 metre genişliğinde 32 metre açıklığa sahip köprü ile tamamlanıyor. Yol, gidiş-geliş güzergahlarda toplamda 3,5 kilometre bisiklet yolunu da içerisinde barındırıyor. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, şunları kaydetti:

“Burada hem yolu kısaltmak hem de daha güvenli ve bir iç yol olarak kullanabilmek anlamında, içerisinde bisiklet yollarını da bulunduran 15 metrelik bir yol oluşturduk. Vatandaşlarımız bazen soruyor; ‘bu yol neden bu şekilde kıvrımlı gidiyor, düz bir çizgi şeklinde yapılmadı’ diyor. Burada verimli araziler içerisindeyiz. Mevcut işlenmiş yolları uyguluyoruz. Buraları iç yol olarak kabul etmek lazım. Karayolu gibi geniş geniş yollar değil, mevcudunda var olan yolları biz aynı şekilde uygulamış oluyoruz. Bunları ne kadar fazlalaştırabilirsek, o kadar alternatifli hale dönüştürmüş olacağız. Yine Mesudiye aksından Alanyurt’a bir bağlantı yolu atmıştık. Burada da Alanyurt ile Akhisar arasını bağlamış olduk. Alanyurt’un kendi içerisinde de yine Esenyurt kavşağına bağlayacağımız bir yolu, arkadaşlarımız kamulaştırma noktasında çalışmalarını yürütüyorlar.”

Yeni bağlantı yollarının da müjdesini veren Taban,  “Ahmet Türkel Çevre Yolunun sonlandığı Bursa-Ankara Karayolu noktasından karşıya, Mesudiye bölgesine bir ara bağlantı yolu planlıyoruz. Bunu da sanayi esnafımızın, sabah işe gelirken ve akşam işten ayrılırken hiç şehir içine karışmadan bu bağlantılarla yolu tamamlaması için hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile yolun açılışı gerçekleştirildi. Ardından yolda inceleme yapan protokol üyeleri, bisikletle Akhisar’dan Alanyurt bölgesine geçerek bisiklet yolunu da test etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!