İnegöl Türkiye’nin futbol merkezi olmalı

Güncelleme Tarihi:

İnegöl Türkiye’nin futbol merkezi olmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2020 13:58

İnegölspor’un eski başkanı Fikri Bayraktar, İnegöl’de tesis ve altyapıya önem verilmesi halinde Türkiye’nin futbol merkezi olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

İNEGÖLSPOR’un eski başkanlarından Fikri Bayraktar Hürriyet Bursa’ya özel açıklamalarda bulundu. İnegöl’ün, Türkiye’de 680 milyon dolar ihracat yapan önemli bir ilçe olduklarını ifade eden Bayraktar, işsizliğin sıfır olduğu dışarıdan gelen herkesin İnegöl’e kısa sürede uyum sağladığını söyledi ve geçmişte yaşadıklarını ve bugünü anlatmaya başladı.

‘GENÇLERİN ISRARI ÜZERİNE BAŞKAN OLDUM’

- Gençliğimde futbola çok meraklıydım ama oynayamadım. Çünkü bir taraftan dersler bir taraftan aile. Futbolu sevdiğimi bilen mahallenin gençlerinin ısrarı üzerine İnegölspor’a başkan oldum. Askerden gelmiştim. O zaman futbola bu kadar ilgi yok. Mustafakemilpaşa maçını izlemeye gitmiştim. İyi ki gitmişim. Gençler geldiler ‘Ağabey sen futbolu seviyor, hesabı kitabı biliyorsun. İnegölspor’a başkanlık yapacak özellikleri taşıyorsun. Biz senin arkandayız’ diyerek ikna ettiler.

Haberin Devamı

‘TAKIMI KÜME DÜŞMEKTEN KURTARDIK’

- İnegölspor düşme hattındaydı. Salihlispor ile önemli maçımız vardı. İşimiz çok zordu. Halim, çok iyi çocuktu. Buluştuk ama ben karakter olarak para teklif etmeyi kendime yediremedim ve ‘Halim’cim sana para teklif etmeyi düşündüm ama bu maçta oynama. Ben sana bir şey söylemiyorum’ dedim ve el sıkışarak ayrıldık. Bu arada maçın hakemi Ankara’dan, yenilirsek küme düşeceğiz. Kütahya’daki maç da önemli. O dönemde cep telefonu falan yok, ben de tribün altından polis telsizini takip ediyorum. Bu arada tribünden birisi, ‘Başkan kaçmak için kapının yanında dolaşıyorsun’ deyince kan tepeme çıktı. Ama ses çıkarmıyorum. Ve tam o anda Ankaralı hakem bize penaltı verdi. Necdet’in oğlu Levent kurtaracak diye ödüm koptu. Ve golü attık rahatladık.

‘NAFİ VE EFSANELERİ TAKIMA MONTE ETTİK’

- İnegölspork’un efsane futbolcusu Nafi’yi 150-200 milyon liraya transfer ettiğimde isabetli transfer yaptığımızı ortaya koyduk. Nafi daha sonra İnegölspor’a uzun yıllar hizmet etti. Selahattin, Kara Murat, Fuat, Kaleci Murat Ergün gibi önemli isimleri kadroya dahil ettik.

‘SAHAYA HELİKOPTERLE FUTBOLCU GETİRDİK’

- Ünyespor ile önemli maç oynayacağız. Fakat 2 futbolcumuzun sınavı var. Hemen durumu Cavit Çağlar’a anlattım. Bana ‘özel helikopterini vereceğini’ söyledi. Futbolcularımız Anadolu Üniversitesi’nde sınavdan çıkar çıkmaz kendilerine formalarını kramponlarını giydirdik ve bekleyen helikoptere binerek yola çıktık. Maçın başlamasına 15 dakika kala stada indik. Maç bitiminde ise Ünyespor kaptanı yanıma gelerek “Başkanım siz futbolcularınızı helikopter ile sahaya indirince biz maçı kaybettiğimizi anladık. Çünkü ısınma hareketlerinde takım eksikti. Ne olduğunu düşünemedik. Futbolcularınızı sınavdan helikopter ile getiriyorsunuz. Biz paramızı alamıyoruz yanıtı verdiler.

Haberin Devamı

“İNEGÖLSPOR’UN SÜPER LİG’E ÇIKMASINI İSTEMEDİLER”

- İnegölspor Süper Lig’e çıkacaktı. Bursaspor ile final maçı oynadık. Müthiş takımımız vardı. Bursaspor’daki oyuncular da çok iyiydi. Fakat statü gereği Bursaspor 2 takım ile Süper Lig’de temsil edilemiyordu. Biz de dedik ki, Bursa’yı İnegöl de temsil etsin. Yarın bir gün düşersiniz isim değiştirir yine Süper Lig’de yer alırsınız dedik dinlemediler. Bizi yenerek şampiyon oldular ama statü gereği Süper Lig’e çıkamadılar. Olan Bursa’nın 2 takımla Süper Lig’de temsil edilmesine oldu. O maça çok üzülürüm. Neden birlik olamadık neden kenetlenemedik. Bakın Kayserispor ligde iken Erciyesspor’u da çıkardı. Kayseri ligden düştü Erciyes’in adını değiştirdiler tekrar Süper Lig’de yer aldılar. Şampiyonluk parasını Bursaspor’a verelim teklifinde bulunduk ama İnegölspor’un Süper Lig’e çıkmasını istemediler.

Haberin Devamı

BAŞKANLIK GÖNÜL İŞİ

- Almadan veren başkandım. Çünkü takımların federasyondan ve reklamdan öyle ahım şahım gelirleri yoktu. Verdiğim her kuruş helal olsun. Ne yatıysam İnegölspor için yaptım. Başkanlık ve yöneticilik gönül işi, almak işi değil. Belki yanlış düşünüyorum ama biz öyle yetiştik.

KANUN ÇALIYOR VE TSM KONSERİ VERİYOR

- Her yıl Türk Sanat Müziği konserleri yaparız. Bir yıl TRT’de Melda Kuyumcu adında sanatçı çağırdık. Beni görür görmez, ‘Siz kanun mu çalışıyorsunuz’ dedi. İsmimi sormadı. ‘Evet’ dedim. Ama biraz sıkıntılıydı. Daha sonra ‘Uğur Bey’i tanıyormusunuz’ dedi. Sınıf arkadaşım Uğur’un yeğeniymiş ve “Arkada kanun çalanı sakın öyle sıradan biri sanma o İnegölspor başkanı ve iş insanı” diye tembihlemiş.

Haberin Devamı

FUTBOLCU İÇİN ÖZEL GAZETE BASTIRDIK

- Transfer sezonu kapadık. Transferin son gününde Bergamasporlu Cafer aradı. Fakat bu oyuncuyu çok istiyorduk. Bursaspor’dan Özmetin Erkut 12 milyon lira peşin vermiş. Gece saat 02.30’da 8,5 milyona anlaştık ve gece yatağından noteri getirttik sözleşmeyi imzaladık. Fakat Cafer’i doldurmuşlar Turgutluspor’dan ‘12 milyon veriyoruz, gel’ demişler. Daha sonra Cefer yanımıza gelerek ‘Başkanım Turgutlu 12 milyon verdi onlara gitmedim. Şimdi benim Turgutlu’da nişanım bozulacak. Bana 15 milyon TL’lik çek verin onlara göstereyim ben de onların baskılarından kurtulayım’ dedi. İnegöl’de çıkan önemli bir gazete vardı. Hemen gazeteci arkadaşı çağırdım ve acilen bana ‘Bergamasporlu Cafer İnegöl ile 16 milyona anlaştı haberi yaptırdım. Özel olarak 30 gazete bastırdık. Ve Cafer’e vererek Turgutlu’ya yolladık. Hem Cafer’i baskıdan kurtardık hem de nişanını kurtardık. Cafer Turgutlu’ya gidip İnegöl bana 16 milyon TL verdi dediğimde tanıdık tanımadık herkesin sevgisi kazandı.

Haberin Devamı

İNEGÖL’E FUTBOL İÇİN TESİSLEŞME YAPILMALI

- İnegöl’de futbol potansiyeli yüksek. Coğrafya olarak mükemmel yer. Tesisler var. İnegölspor’un çevre mahallelerinde müthiş futbol sevgisi ve yetenekleri var. Geçtiğimiz yıllarda Çitli’de yapılan mahalleler arası futbol turnuvası müthiş heyecanlıydı. Bu turnuvalar hem birlikteliği hem de oyuncu yetişimini hızlandırır. Devre arası kampları Oylat’da yapılmalı. Oraya yakın yerlere futbol sahaları yapılmalı. İnegöl’de tesisleşme ve altyapıya önem verilmesi halinde Türkiye’nin futbol merkezi olur. Bu potansiyel İnegöl’de var.
İnegöl’dan yetişen efsane futbolcular takımlarına sahip çıkmalı. Geride hoş bir sada bırakmalılar. İsmail Güldüren, Mutlu Topçu, Cengiz Alp gibi değerler taşın altına ellerini sokmalı. Onlar İnegöl’ün sembolleri.

DÜNYANIN LEZZET MERKEZİ

- İnegöl dünyanın en lezzetli gurme merkezi. Eti, sebzesi, meyvası, ve tahılı ile müthiş lezzete sahip. İnegöl köftesi dünyaca ünlü. Aklıma gelenler Közbahçe, Besler Köfte, Orhan Köfte, Boğazova Balıkçı Mustafa, Hacı Aziz köfte, Hünkar Lokantası, Şato79 vs çok önemli restaurantlar ve köfteciler var. Ama mutlaka Oylat’ta fırından, kasaba uğramadan gitmeyin. Dünyanın en önemli kaplıcası Oylat vazgeçilmezimiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!