İnanan takım şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

İnanan takım şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2020 09:18

En yakın rakibine 19 puan fark atarak ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Karacabey Belediyespor’da Sportif Direktör Zeynel Yaldız başarının perde arkasını Hürriyet Bursa’ya anlattı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Karacabey Belediyespor, ligin bitimine 6 hafta kala en yakın rakibine 19 puan fark atarak şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig’e yükseldi. Karacabey’in başarı öyküsünün başında belediye başkanından kulüp başkanına, yöneticisinden futbolcusuna, malzemecisinden tribünleri dolduran taraftarlarına kadar kenetlenen bir topluluk var.
Karacabey’in şampiyonluğunun perde arkasındaki görünmez kahramanı Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir, Karabük, Bolu, Hatay, Denizli, Maltepe, Kahramanmaraş, Çankırı, Bozüyük, Tavşanlı gibi önemli takımlarda 15 yıl futbol oynayan ve Karacabeyspor’da Sportif Direktörü Zeynel Yaldız başarı öyküsünü Hürriyet Bursa’ya anlattı.

‘HEDEFLERİ OLAN OYUNCULARI TAKİP ETTİM’

LİGLERİN başlamasına 20 gün kala Karacabeyspor’u oluşturduklarını söyleyen Yaldız, “Karacabeysporlu yöneticiler ve kulübü takip eden bazı taraftarlar, sezonu küme düşecek gözüyle baktılar. Hedefleri olan oyuncu topluluğunu bir araya getirmek istedim ve gerçekleşti. Her maçlarını takip ettiğim oyuncuları Karacabeyspor’a kazandırmak için gecemi gündüzüme kattım. Ne yöneticimi oyuncularıma, ne oyuncularıma yöneticileri ezdirdim” dedi.

Haberin Devamı

“ERDOĞAN YILMAZ’IN HAKKINI TESLİM EDELİM”

TEKNİK Direktör Erdoğan Yılmaz ve antrenör ekibinin başarısının unutulmaması gerektiğini ifade eden Yaldız, “Erdoğan Yılmaz’ın oyuncu portföyü mükemmel. Alt lig ve akademi liglerinin tamamını takip eder. Dürüst adam. Adaletli forma dağıttı. Ne ben onun, ne de o benim işime karıştı” diye konuştu.

İnanan takım şampiyon oldu

‘UĞUR KOÇAK ELİNİ CEBİNDEN ÇIKARMADI’

BELEDİYE Başkanı Ali Özkan’ın hakkının ödenemeyeceğini belirten Yaldız, “Karacabey halkını sportif alanda bilinçlendirdi ve kenetlendirdi. Karacabey’de gençler başka takım tutmaz. Bursaspor’u ise yürekten desteklerler” dedi. Eski Başkan Uğur Koçar’ın ise çok emek verdiğin söyleyen deneyimli direktör, “3 yıl parasını pulunu harcadı, elini cebinden çıkarmadı ama dayanamadı. İsmail Ülker Başkanımız ile Karacabeyspor’a gelmeleri büyük şans, başarı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘BAŞKAN İSMAİL ÜLKER MÜTHİŞ ÇALIŞTI’

GELECEK seneyi planladıklarını söyleyen Yaldız, planlarından ise şöyle bahsetti: “Başkan İsmail Ülker futbolculuk hayatımda tanıdığım naif insan. Çok destek oldu. Oyuncuların parasını bulma konusunda inanılmaz gayret sarf etti. Karacabey şehrini ayaklandırdı inanılmaz işler yaptı. Seneye inşallah 4-5 genç oyuncu alarak geleceği daha iyi yürüyeceğiz.”

‘AYNI SİSTEMLE BAŞARI KAÇINILMAZ’

KARACABEY’in başarısının sistemle geldiğini ifade eden Yaldız, “Karacabey halkı kulübünü sahipleniyor. Karacabey gelecek yıllarda aynı sistemle devam ederse başarı kaçınılmaz. Her maçımızda takımlarını desteklediler. İyi değil kötü günde de yanlarında oldular” diye konuştu.

Haberin Devamı

SPORTİF DİREKTÖR FUTBOLDAN GELMELİ’

FUTBOLDA her şeyin para olmadığını söyleyen Yaldız, “Futbolu bilmeyen kuyumcu, tesisatçı, emlakçı vs meslekten hobi olarak sportif direktör olmaz. Sportif direktör futboldan gelmeli. Karacabeyspor takımında koca sezonda sadece 1 kez oyuncularla toplantı yaptım. Sportif direktör dürüst olmalı, verdiği sözü tutmalı. Lütfen kulüpler futbolun içinden gelenleri sportif direktör yapsınlar; oyuncuları seyrederek alsınlar, menajerlere teslim olmasınlar. ” dedi.

‘O KONUŞMANIN ARDINDAN ŞAMPİYON OLDUK’

DİYARBAKIR deplasmanında soyunma odasında şampiyonluğa giden konuşmayı yaptığını ifade eden Yaldız şunları söyledi: Diyarbakır’da deplasmanda 2-0 mağluptuk. Soyunma odasına o zaman girdim. Teknik direktörümüzden rica ile izin aldım. Futbolculara tek şey istiyorum ‘Maçta 5-0 mağlup olun ama tribünde bizi izleyen Diyarbakırsporlu taraftarlar bu takım mı şampiyon olacak demesin’ sözünü sarf edip dışarı çıktım. Bu konuşmadan sonra 2-0 mağlup idik 3-2 sahadan galip ayrıldık. İşte bir o gün şampiyon olmuştuk. Oyundan çıkan ile giren oyuncu birbirlerine samimice sarılıyorlar. Sezon boyunca kırmızı kartımız yoktu. 2 sarıdan kırmızı gördük. O da bir arkadaşımız kayarak topa girdi sarı kart gördü.”

Haberin Devamı

‘RAKİPLERİMİZ SERVET HARCADI’

RAKİP takımların servet harcayarak takım kurduklarına dikkat çeken Zeynel Yaldız, “Karacabey olarak 2 milyon 800 bin TL transfere harcama yaptık. Grubumuzda rakiplerimiz Nevşehir 15 milyon, Bayrampaşa 10 milyon, Nazilli 8 milyon, Osmaniye 8 milyon harcadı ama bizim kadar olamadılar” ifadelerini kullandı.

‘DEVRE ARASI TRANSFER İSTEMEDİK’

DEVRE arasında transfer yapacaklarına futbomcuların paralarını ödemeyi tercih ettiklerini söyleyen Yaldız, “Devre arasında bir çok oyuncu önerdiler. Başkan ve yönetime ‘Futbolcuların parasını ödeyin oyuncu almayın’ dedim. Sefa Durmuş’u kadromuza kattık. Sezon açılışında bir çok oyuncu Karacabey dediğimizde sırt çevirdi. Birebir oyuncularla 31 kişilik kadroyu 21 kişi yaptık” dedi.

Haberin Devamı

‘BU KADRO SÜPER LİG'DE OYNAR’

DENEYİMLİ ve başarılı kadro kurduklarını belirten Yaldız, “Karacabeyspor’a izleyerek karakterini de takip ederek muhteşem kadro kurduk. Murat Karadeniz, Gürkan Arıkan, Sergen İlhan, Gökhan Cingirt,, Muhammet Fettahoğlu, Abuzer Gaffar Toplu, Hasan Güleryüz, Rasim Can değirmenci, Onur Özcan, Hasan Kaya, Arda Yılmaztürk, Sefa Durmuş, Ömer Çetinbaş, Saruhan Fındıkçı, Ahmet Bahçıvan, Yağızcan Akyürek, Berkay Polat, Hürrem Akkuş, Murat Karadeniz, Mehmet Akkaraman gibi isimler var. Bu kadro şampiyonluğu hak etti” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI OLDUK”

TÜRKİYE ve Avrupa’da bir ilki başardıklarını söyleyen Yaldız, “Futbolcuya dürüst olacaksın para gelmeden söz vermeyeceksin. Hem yönetim hem futbolcuyu zor durumda bırakmayacaksın. Türkiye ve Avrupa’da da ilki başardık. 15 maç gol yemeden evinde hiç kaybetmeyen sezonu 2 mağlubiyetle Türkiye liglerinde en az gol yiyen takım olduk” diye konuştu.

“2. LİG’DE GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ”

TARAFTARIN sabretmesini istediğini söyleyen Yaldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Başkanımız İsmail Ülker ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederim. Seneyle ilgili planlarımızı başkanlarımızla istişare ettik mevcut iskeletin korunması üstüne 4-5 izlediğimiz ve bildiğimiz oyuncular ile tespit ettiğimiz 7-8 genç gelecek vadeden oyuncuları katarak devam etmek. Takdir yönetim kurulumuzun. Teknik direktör Erdoğan Yılmaz ve ekibimize, emekçilerimiz çalışanlarımıza ve bize sezon başından beri inan herkese bu şampiyonluk armağan olsun ve taraftarımız şunu bilsin; sabrederlerse bu çocuklar 2. Lig’de de güzel işler başaracaklardır.”

‘İLK TAVSİYESİ KİTAP OKUMALARI’

OYUNCULARA ilk tavsiyesinin kitap okumaları olduğunu şöyle anlattı: “Tüm oyuncularımdan tek isteğim kitap okumaları. İlk tavsiyem bu oldu. Bizim oyuncularımız yetiştikleri alt yapılardan çok duygusal çıkıyorlar. Bazıları gazla oynuyorlar.”

BAKMADAN GEÇME!