‘Hırsız’ güldürdü

Güncelleme Tarihi:

‘Hırsız’ güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2021 10:55

İtalyan yazar Dario Fo’nun ölümsüz eseri ‘Hırsız’, Bursa’da tiyatroseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Turne kapsamında Türkiye’de ilk kez oynanan Ali Yaylı’nın yönettiği oyun, Podyum Sanat Mahal’de ‘perde’ dedi. Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Umut Oğuz, Tuna Arman, Somer Karvan, Hülya Şen, Suat İnal ve Gökçe Çiçek Özülkü’nün rolleri paylaştığı oyun, seyirci tarafından beğenildi. 70 dakika süren oyuna ilgi yoğun olurken, Bursalılar keyifli zaman geçirdi.

OYUNUN KONUSU

İtalya’da geçen hikayede, hırsızlık çetesi mensubu olan Tornatti’nin, bir politikacının evine soygun yapmak için girmesi ile başlayan oyunda, bir anda ev sahipleri ile ahbaplarının arasında kalan Tornatti’nin başından geçenler konu ediliyor. Şahit olduğu manzara karşısında ne yapacağını şaşıran Tornatti’nin, buradan kurtulması, polisin elinden kurtulmasından çok daha zor oluyor.

Haberin Devamı

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Komedi unsurunun ön planda olduğu oyunda, izleyiciler oyun boyunca bol bol kahkaha atıyor. İçerdiği mesajlar ile de eleştirel bir gözle de bakan oyun, Bursalılardan tam not aldı. Oyun sonunda oyuncular hep birlikte ellerindeki el fenerleriyle seyirciyi selamlarken, izleyiciler de oyuncuları ayakta alkışladı. Oyunun baş aktörü Umut Oğuz, Bursalılara geldikleri için teşekkür ederek, Bursa’da oyunu sergilemekten ötürü keyif aldıklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!