Hem üretti hem ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Hem üretti hem ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2020 09:06

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, pandemi sürecinde okul pansiyonunu Adalet Bakanlığı’na tahsis etti. Okulda da koruyucu yüz siperliği üretildi. Okul Müdürü Ömer Pınarlı, “Paydaşlardan aldığımız geri dönüşler bizleri daha da şevke getirdi. Üretimimizi artırmayı ve ekip olarak proje geliştirme isteğimizi doğurdu” dedi.

Haberin Devamı

Hem üretti hem ağırladı

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Pınarlı, pandemi sürecinde okulun idari kadrosu, yardımcı personelleri ile öğretmenlerin görev aldığını söyledi. Okulda koruyucu yüz siperliği ürettikleri açıklayan Pınarlı, okulun pansiyonunun da kullanıma açıldığını hatırlatarak, “Pansiyon Adalet Bakanlığı’na tahsis edildi. Adalet Bakanlığı’nın 56 personeline 9 Nisan 2020 tarihinden itibaren pansiyon, yemekhane, spor salonu imkanları sağlandı” diye konuştu.
Pandemi sürecinde gönüllülük esasını göz önünde bulundurduklarını dile getiren Pınarlı, kendisinin dışında Hakan Bulut, Taner Ünal, Cevdet Elmas öncülüğünde, belirli günlerde Yurda Nur Yılmaz, Filiz Çelik, Nazife İnanç, Fatih Günel, Ramazan Aksu, Jülide Akköprü’nün görev alan ekipte yer aldığını kaydetti. Pınarlı, Pansiyon Müdür Yardımcısı M. Kenan Dunar ve Teknik Müdür Yardımcısı Ümit Ş. Besler tarafından pansiyon hizmetlerinin yürütüldüğünü aktardı.

Haberin Devamı

İYİLEŞTİRME YAPILDI

Koruyucu yüz siperliği üretimine 3 Nisan 2020 tarihinde başladıklarını anımsatan Pınarlı, “Üretim için çeşitli iyileştirmeler yapıldı. Bağışçılarımızın malzeme desteği ile herhangi bir zorluk yaşanmadı. Ayrıca Adalet Bakanlığı yetkilileriyle ikili görüşmelerle pansiyonda kalacak personel sayısı belirlendi. Yemekhane, spor salonu vb. sosyal imkanlar sağlandı ve tüm ortamların dezenfektanı belediye vasıtasıyla yapıldı. Her gün 24 saat ısıtma ve sıcak su ile kapıya emniyetten polis görevlendirilmesi yapıldı” diye konuştu.

BEYİN FIRTINASI

Yaşadıkları süreç ile ilgili bilgi veren Pınarlı, “3D yazıcı ile başlayan süreç bu üretim için yanlış yöntem olduğu kanısına varılarak, ekip olarak beyin fırtınası ile piyasadaki mevcut endüstriyel ürünler araştırıldı. İlker Çelikcan Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi Yetkilileri’nin görüşleri alındı. İnsan sağlığına zarar vermeyecek maddeler ile istasyonlar hazırlandı. Küçük bir otomasyon atölyesi bandı kuruldu. İş planlaması yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

GÖNDERİLDİĞİ YERLER

Ürettikleri koruyucu yüz siperliklerini belirlenen yerlere gönderdiklerini açıklayan Pınarlı, 112 Acil, Devlet Hastaneleri, PTT, Türk Telekom, sağlık ocakları, okullar, sivil toplum kuruluşları, emniyet mensupları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), muhtarlıklar, marketler ve ihtiyacı olanlara ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Hem üretti hem ağırladı

KURUMLAR ARASI DİYALOG AÇIK

Üretimde yaygın olan Covid-19 nedeni ile öğrenci çalıştırılmadığını belirten Pınarlı, “Paydaşlardan aldığımız geri dönüşler bizleri daha da şevke getirdi. Üretimimizi artırmayı ve ekip olarak proje geliştirme isteğimizi doğurdu. Kurumlar arası diyalogları geliştirmenin çok açık bir alan olduğunu gözlemledik. Her kurum ve kuruluşun böyle çalışmalara çok sıcak baktıklarını gördük. Özellikle bu süreçte meslek liselerine bakışın çok olumlu olduğunu tespit ettik” dedi.

Haberin Devamı

BİRLEŞEREK DAHA VERİMLİ OLABİLİRİZ

Çalışma ortamlarının düzeni ile ilgili bilgi de veren Pınarlı, “Ortam günlük sterilize ediliyor. Girişte dezenfekte kullanılıyor. Tüm personel maske ve siperlik ile çalışıyor. Önümüzdeki dönemde Bursa’daki meslek liseleri birleşerek, çok daha verimli olabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!