Hedef: 1 milyon maske 500 bin litre dezenfektan

Güncelleme Tarihi:

Hedef: 1 milyon maske 500 bin litre dezenfektan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2020 09:08

Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, pandemi sürecinde maske ve dezenfektan üretiyor. Okul Müdürü Mehmet Akif Bingöl, “Maske üretiminde 1 milyon, dezenfektan üretiminde de 500 bin litre hedefine ulaşmak için idareci, öğretmen, öğrenci tüm personelimiz büyük bir özveriyle çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akif Bingöl, Moda Tasarım Teknolojileri Alanı’nda maske, Kimya Teknolojisi Alanı’nda da dezenfektan üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Üretim sürecinde 4 usta öğretici, 2 öğretmen ve 8 öğrencinin görev aldığını belirten Bingöl, gönüllü olarak çalıştıklarını belirtti.
Salgının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün korunma tedbirleri kapsamında okullarda üretebilecek ürünlerle ilgili bilgilendirme ve çağrı yaptığını anımsatan Bingöl, kendilerinin 1 Nisan’da da üretime başladıklarını kaydetti. İlk başta hammadde temininde zorluk yaşadıklarını söyleyen Bingöl, “Yaşanan zorluklar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulların dayanışma içindeki çalışması ile aşıldı. Tüm malzemelerin temini sağlandı. Sektörel işbirliği sayesinde aştık. Şu an herhangi bir güçlük yaşamıyoruz” dedi.
Öğrencilerin isteyerek görev aldıklarını ifade eden Bingöl, “Okul öğrencileri 20 yaş ve altı oldukları için sokağa çıkma kısıtlaması sonucu kendilerine özel izin çıkartılarak, öğretmen ve personelleriyle çalışmaya devam ediyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

HAYATA İHTİYACA CEVAP VERİYORUZ

İmal ettikleri ürünleri belediyeler, resmi kurumlar ve hastanelere gönderdiklerini ifade eden Bingöl, üretimde hassas olduklarını belirterek, “Maske ve eldiven kullanarak, sosyal mesafe kuralına riayet ederek, çalışmalarımızı yapıyoruz. Atölyelerin temizliğine ve dezenfekte edilmesine dikkat ediyoruz. Önlemlerimizi özenle yerine getiriyoruz. İnsanlarımızın hayati bir ihtiyacına cevap vermenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

SORUMLULUK ÜSTLENDİK

Risklere karşı dezenfektan ve maske üretim yapma sorumluluğunu üstlendiklerini vurgulayan Bingöl, “İlimizdeki resmi kurumlar, okullar, belediyeler ile çevre illerin ihtiyacı olan dezenfektan ve maske üretimine destek olmaya, milletimizin yanında kara gün dostu olmaya çalışıyoruz.

Talep edildiği takdirde günlük 10 bin litre dezenfektan, 30 bin adet maske üretme kapasitesine sahibiz. Milletimizin ihtiyaç duyduğu 500 bin maskeyi ve 5 bin litre dezenfektanı bir ay gibi kısa bir sürede ürettik.

Haberin Devamı

Maske üretiminde 1 milyon; dezenfektan üretiminde de 500 bin litre hedefine ulaşmak için idareci, öğretmen, öğrenci tüm personellerimizle büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bizleri daima destekleyen İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı; fedakarca çalışan idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER MUTLU OLDU

Öğrencilerin hizmet vermekten ve vatandaşlara yardımcı olmaktan dolayı mutlu olduklarını anlatan Bingöl, hem döner sermaye kapsamında harçlıklarını çıkardıklarını, hem de mesleki gelişimlerinden mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!