Gemlik’te dönüşüm nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Gemlik’te dönüşüm nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2019 09:38

Sayfiye ilçelerinden Gemlik, eski günlerine dönebilecek mi? Bu soruyu belediye başkan adaylarına sorduk. En büyük problemlerden olan depremi de konuştuk. Adaylar, ilçenin zenginleşmesi, balıkçılık, zeytinin hak ettiği değere ulaşması ve sosyal hayatın hareketlenmesi için projelerini anlattı.

Haberin Devamı

SOSYAL HAYATI AYAĞA KALDIRMAMIZ GEREKİYOR

Gemlik’te dönüşüm nasıl olacak

Cumhur İttifakı AK Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut, Gemlik’te çok büyük hayallerinin bulunduğunu belirterek, yapılması gereken eksiklikleri bildiklerini söyledi. Uçuk projelerle gelmenin önemli olmadığını ifade eden Bulut, “Gemlik’te sosyal hayatı ayağa kaldırmamız gerekiyor” diye konuştu.

AHİL PROJESİ

Sahil düzenlemesi yapılacağını belirten Bulut, “Türkiye’de en ciddi ve ses getirecek sahil projesini yaptık. Plajlar yapacağız. 36 kilometre gibi uzun bir sahilimiz var. Ayrıca balıkçılığı, balık tanzim yerlerini ve her kesime hitap edecek; balık restoranlarını hayata geçirmeleri gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

HAYVANLAR İÇİN PROJE

Gemlik’te dönüşüm nasıl olacak

Kendisinin de hayvansever olduğunu açıklayan Bulut, Gemlik’te sokak hayvanları ile ilgili bir projesi bulunduğunu belirterek, “Sokaklarda çok fazla köpek geziyor. Barınak onları kutu içinde yaşatmak gibi geliyor. Ben hayvanların özgür olmasından yanayım. Buna yönelik bir proje gerçekleştireceğim” diye konuştu.

KIT KAYNAKLARLA BAŞARI

Gemlikspor Basketbol Kulübü Başkanı da olduğunu söyleyen Bulut, kıt kaynaklara rağmen başarı elde ettiklerini dile getirdi. Gemlik’i spor kenti yapma vaadinde bulunan Bulut, “Gemlikspor’u profesyonel yapacağım. Ciddi bir spor kompleksi düşüncem var. Amatör balıkçılık projemiz var. İstanbul, Şehrin tanınırlığını yükseltmemiz gerekiyor. Deniz ile ilgili yüzme, yelken ve diğer su sporları ile ilgili çalışmamız olacak. Yelkenciliği canlandıracağız” dedi.

MALİYETE DİKKAT

Kumla ve Gemlik ile ilgili büyükşehrin yaptığı meydan projeleri olduğunu söyleyen Bulut, “Belediyeler ne hata yaptıysa, parayı yönetememekten yaptı. Belediyelerde de sürdürülebilirlik çok önemli” diye konuştu. Gemlik Meydanı’nı denize kadar boşaltacaklarını söyleyen Bulut, burada çevre düzenlemesi yapılacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

KENT OLMALIYIZ

Turizm konusunda Gemlik’in sıkıntı olduğunu ifade eden Bulut, “İçine kapalı bir şehir gibi görünüyoruz. Kabuğunu kıran bir kent olmalıyız. Çok güzel bir dağ tesisi yaptık. Katırlı ve Samanlı Dağ’da uygun hazine arazisi var. 70 dönüm alana çok güzel bir tesis yapacağız” diye konuştu.

ŞEHRİ DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

Deprem gerçeğiyle hareket ettiklerini belirten Bulut, “Yerinde kentsel dönüşüm yapmalıyız. Bu vebalin altında kalamam. Bir pilot bölge seçildi. Adalar bazlı yeni revize imar planı uygulayacağız. Biz iki dağ arasındayız. İstediğimiz düzeyde yatay kentleşme alanımız yok. Bütün şehri dönüştürmek istiyorum” dedi.

6 BAŞLIKTA ÖZLENEN GEMLİK

Gemlik’te dönüşüm nasıl olacak

Haberin Devamı

Millet İttifakı CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, “35 bin 700 metre sahil şeridinden deniz, balık, zeytinden istifade edebilen bir Gemlik’i ayağa kaldırabilme gayretimiz var. Sanayi, limancılık, turizm, tarım, üniversite, spor başlıklarında kaybedilen imajını geri kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

İLETİŞİM İÇİNDE OLACAĞIZ

Gemlik’te 90 fabrikanın bulunduğunu söyleyen Sertaslan, onları da kentin paydaşları arasına katacaklarını açıkladı. Üç limanın yüzde 50 kapasite ile çalıştığını belirten Sertaslan, ulaşım, depolama sahalarının genişletilmesi ve antrepo alanlarının oluşturulması konusunda destek vereceklerini kaydetti.

‘NE YAPIYORSUN KANKA?’

Haberin Devamı

Z kuşağı çocuklarının ‘Akşam saat 4’te ne yapıyoruz kanka?’ sorusuna birden fazla cevap yaratamadıkları takdirde, nitelikli insan kaynağını tutamayacaklarını söyleyen Sertaslan, “Biz burada da olsunlar istiyoruz” diye konuştu. Kültür, sanat ve sporu kullanarak, insanları bir araya getireceklerini belirten Sertaslan, gençlik merkezleri inşa edeceklerini söyledi.

OLTA BALIKÇILIĞI

Olta balıkçılığının geliştirilmesi yönünde çalışmalarının olacağını söyleyen Sertaslan, “Denizin hangi bölgesi uygun? Bu bilgiye sahibiz. Kurşunlu’yu huzur odağı olarak tasarlıyoruz. Büyükşehir uhdesinde 550 dönüm bölge parkı var. Deniz kenarında. Turizmi bu şekilde halledeceğiz” şeklinde konuştu. Sertaslan, “2 milyon 469 bin zeytin ağacı bulunuyor ve 800 bin zeytin ağacına bakılmadığını tespit ettik.

Haberin Devamı

ÇİTFÇİ BELEDİYE

Çiftçi Belediye projesi girdi maliyetini yüzde 40’a kadar düşürebilir. Arazisine bakan çiftçi desteklenecek” dedi. Köylü kadınlar için iş alanı yaratacaklarını ifade eden ve kadının ekonomiye katılacağını ifade eden Sertaslan, Lisanslı depoculuk faaliyeti yürütebileceklerini kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Sertaslan, kentsel dönüşümle ilgili vaatlerini ise şöyle paylaştı: “Gemlik’in taşınması söz konusu değil. Bizim için aslolan kentlinin rızası. Bu işi deprem üzerinden kurgulamayacağız. Ekonomik ömrünü tamamlamış konut stok alanı var. En kolay ikna edilebilecek ve en çok isteyen yapıyı bulacağız.”

DENİZ ULAŞIMI

Ulaşımda denizin de kullanılması gerektiğini vurgulayan Sertaslan, “Ayrıca yürüyen merdivenle insanları yukarıdan aşağıya taşıdığımızda arabaden vazgeçecekler” diye konuştu. Sertaslan, “Saat Kulesi’nden, Gemlik Devlet Hastanesi, Sosyal Konutlar, TOKİ Evleri, 2 bin 800 metre derenin yanında yeşil alanda yürüyebilecek hafif raylı projemiz var” dedi.

ÖNCE İNSAN

Gemlik’te dönüşüm nasıl olacak

Cumhur İttifakı Ak Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut

Saadet Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Adnan Bıyıklı, en büyük vaatlerinin adalet olduğunu belirterek, “Bizim için önce insan. Gemlik’i şu anki ticarethane anlayışından kurtarmak istiyoruz” dedi.

OTOBÜS SAYISI ARTACAK

Bıyıklı, “50-55 kişi götürebilecek araçlara 120 kişi dolduruluyor. Duraklara klima koymak değil, otobüs sayısını artırmak bizim işimiz olmalı” diye konuştu. Bıyıklı, teleferik veya füniküler sistem ile Cumhuriyet Mahallesi’nden denize bağlantı sağlanabileceğini ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yerinde kentsel dönüşüm öngördüklerini açıklayan Bıyıklı, Akademik odalar işbirliği yapmaya hazır. Mutlu ve güvenli yaşamak istiyoruz” diye konuştu. Bıyıklı, İmar planları ile zeytinimizi kaybediyoruz. Zeytinde önderlik yapan belediye oluşturma niyetindeyiz” dedi.

GÜVENLİK SORUNU

Ciddi güvenlik sorunu bulunduğunu söyleyen Bıyıklı, “Sokakta tinerci, sahipsiz terör estirmeye hazır gençler var. Mesleki eğitimler tertip edip, topluma kazandıracağız” dedi.

15 BİN İNSANA İŞ

Bıyıklı, “Turizm, deniz sporları yapılacaksa bir marina olacaksa; adresi Gemlik’tir. Olta balıkçılığını canlandıracağız. Bunlar 15 bin insana iş imkanı demek” diye konuştu.

HALKI ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ

Ciddi bir arıtma tesisiyle kirlenmenin önüne geçeceklerini kaydeden Bıyıklı, “Balıkların yuvalanmasını sağlayacağız. Trolü engelliyorsunuz ve balıklar çoğalıyor” şeklinde konuştu. Balıkçılığın gelişmesi için çalışacaklarının altını çizen Bıyıklı, “Hepsi Gemlik’in refahını ve ekonomisini yükseltmek için. Günlük geçen araç sayısı 70 bin - 80 bin. Yüzde 15 - 20’sini Gemlik’in içine sokabilirsek, ekonomik olarak dönecektir. Niyetimiz halkı zenginleştirmek. Gemlik, turizm, ve sanayi bölgesi olacak. Rotterdam’da böyle” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!