Gemlik'te zeytinli tatlar yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Gemlikte zeytinli tatlar yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2021 10:27

Gemlik'te zeytinli tatlar yarıştı

Haberin Devamı

Kazım BULUT/BURSA,(DHA)-BURSA’da Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali’nde zeytinli ve zeytinyağlı yemekler yarıştı.

Televizyon programcısı ve yazar Nermin Gül’ün sunduğu ‘Zeytinli Tatlar Yarışması’, Gemlik amfitiyatroda gerçekleşti. Yarışmanın jürisini Gül’ün yanı sıra Karacaali Mahallesi Muhtarı Göksal Noca, Uzay Pastaneleri Üretim Müdürü Ali Muslu ve tiyatro sanatçısı Murat Makar oluşturdu. Amfitiyatroya gelen Gemlikliler, 17 katılımcının olduğu yarışmayı ilgiyle takip etti.

Zeytinyağlı dolmadan zeytinli poğaçaya, yumurta dolmasından zeytin ezmeli makarnaya, çeşitli lezzetlerin yarıştığı program keyifli anlara sahne oldu. Jüri üyeleri, Gemlik zeytini ve zeytinyağlı birbirinden lezzetli yemekleri titizlikle değerlendirdiler. Puanlama sonucunda Sürpriz yemeğiyle Sibel Güleryüz birinci, Zeytinli Tavuk ve Bulgur Köftesi Yemeği ile Fatma Kurşun ikinci, Zeytinli sos ile Çiğdem Çelikten üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılar imzalı kitap hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!