Bursalı balıkçılar sezonu Gemlik'te açtı

Güncelleme Tarihi:

Bursalı balıkçılar sezonu Gemlikte açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2020 09:52

Bursalı balıkçılar sezonu Gemlik'te açtı

Haberin Devamı

Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (DHA)- BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde av yasağının kalkmasıyla Bursalı balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi. 

Bursalı balıkçılar, 5 Nisan'da başlayan av yasağının 1 Eylül tarihinde sona ermesiyle hazırlıklarını tamamladı. gece yarısı itibariyle Marmara Denizi'ne açılan balıkçılar, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gemlik'in Karacaali Mahallesinde düzenlenen dün akşamki programla, av sezonunun açılışını kutladı. Programa Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Gemlik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Tuna katıldı.

Karacaali'de düzenlenen sezon açılış programında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül; ''Pandemi dolayısıyla Mart ayının sonlarında erken kapattığımız sezonu, 1 Eylül’de hep birlikte açacağız. Bu gece yarısından itibaren balıkçılarımız Marmara Denizi'nde avlanmaya başlayacak. Her türlü sağlık tedbirini elden bırakmadan inşallah bu sezonu bolluk ve bereket içinde geçireceğiz." dedi.

Bursa'nın 115 kilometrelik sahil uzunluğu ve 9 balıkçı barınağına sahip olmasının yanı sıra, Marmara Denizi ve Karadeniz’de avlanan su ürünlerinin Batı Anadolu’ya naklinde önemli bir geçiş ve kapı görevi gördüğünü belirten Aygül, "İlimizde; 243’ü denizlerimizde, 346’sı göllerimizde faaliyet göstermekte olan toplam 589 ruhsatlı balıkçı teknesi bulunmaktadır. Balıkçılık yapabilme ehliyetine sahip gerçek kişi ruhsat teskeresine balıkçı sayımız ise 3 bin 558’dir. Ayrıca İlimizde bulunan 589 ruhsatlı tekneden 23 tanesi büyük gırgır teknesidir. 2019 yılında Denizlerimizden avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarı 4 bin 269 ton, iç sularımızdan avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarı da bin 514 ton olmak üzere toplam da 5 bin 783 ton olarak gerçekleşmiştir. 2019 yılında Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklemesi amacıyla 426 balıkçı gemisi için Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 425 bin lira ödeme yapılmıştır" diye konuştu.

İl Müdürlüğü olarak bir denetim teknesi alımı ile ilgili ihale süreçlerinin devam ettiğini belirten Hamit Aygül, "Bütün bu çalışmalarla bundan sonra üretimimizin önemli miktarda artacağına inanıyorum'' dedi.

Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül'ün ardından söz alan Gemlik Kaymakamı Hasan Göç ise, ''Burada işin sahipleri konuştular. İl müdürümüz, balıkçılık faaliyetinin Bursa çapında denetleyeni, kuralları koyanı olarak konuştu. Bursa'nın en uzun denize kıyısı olan ilçesi olan Gemlik'te, denizlerden balık tutmanın yanında, balık yetiştirerek de stoklarımızı korumalıyız. Okyanuslarımız ve denizlerimiz de tükenmez hazineler değil. İnşallah bu sorunlar, bilinçli balıkçılıkla giderilir. Balıkçılığımız da bundan daha ileriye gider. 2020-2021 balık sezonunun Bursa'mıza, balık severlere hayırlı olmasını diliyoruz'' ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!