Fatma Göztepe Huzurevi, 2019 yılında 49 kişiye yuva oldu

Güncelleme Tarihi:

Fatma Göztepe Huzurevi, 2019 yılında 49 kişiye yuva oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2020 12:47

Fatma Göztepe Huzurevi, 2019 yılında 49 kişiye yuva oldu

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(bursa),(DHA)-İNEGÖL Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi, 2019 yılında 49 kişiye yuva oldu. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunulan Huzurevinde aynı zamanda günlük 25 aileye sıcak yemek hizmeti de sağlandı.

İnegöl Belediyesi’nin 2017 yılında hizmete açtığı Yeniceköy Mahallesinde bulunan Fatma Göztepe Huzurevi, 2019 yılında da hizmetini aralıksız sürdürdü. Huzurevi hizmetinin yanında aşevi hizmeti de sağlayan merkez, onlarca kişiye yuva ve sıcak yemek hizmeti sundu.

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi’nin 2019 yılına ilişkin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Taban, 11 personel ve iki araçla hizmet verilen merkezin 5 yıldızlı otel konforu sunduğunu ifade ederek; “Büyüklerin duasını alarak, bu aziz şehre hizmet için sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini ortaya koymak için çalışıyoruz. Bizi biz yapan olgulardan belki de en önemli kazancımız büyüklerimiz. Sonsuz saygı ve minnet borçlu olduğumuz yaşlılarımıza gereken hürmeti göstermenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

“BÜYÜKLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başkan Taban, ömürlerinin her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahip olan yaşlıların mutluluğu için hizmet seferberliğini aralıksız devam ettiren Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğünün bu noktada çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini de kaydederek; “Aynı zamanda aşevi vazifesini yerine getirerek mobil hizmet aracıyla evlere kadar yemek servisi de yaparken, tek düşüncemiz büyüklerimizin her zaman yanında olmak. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere yalnız olmadıklarını hissettirmek için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

İNEGÖL’ÜN ÇOK UZUN YILLAR HİZMET ALACAĞI BİR YER OLDU
Modern görünümü ve yaşlılar için uygun kullanımıyla 5 yıldızlı otel rahatlığını aratmayan İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevinde eski binada olmayan birçok detayın düşünüldüğüne de vurgu yapan Taban, “Huzur Evinin yeni binaya taşınması bir ihtiyaç ve zorunluluktu. Yaklaşık 40 yıldır hizmet eden Huzur Evi binamız o günkü teknoloji ile yapılmış ve artık ömrünü yitirmişti. İnegöl’e ve belediyeye hiç yakışmıyordu açıkçası. Bu binamız da İnegöl’ün çok uzun yıllar hizmet alacağı bir yer olacak. Ayrıca Yeniceköy Mahallesine artı bir değer katan Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi Binasının hemen yanı başında oluşturduğumuz peyzaj alanı da huzurevi sakinleri için farklı bir aktivite alanı haline geldi” şeklinde konuştu.

HUZUREVİNDE 35 KİŞİ KALIYOR
2019 yılında huzurevinden 49 yaşlının hizmet aldığını dile getiren Taban, “Bunlar arasından ölüm sebebi ile aramızdan ayrılan 5 kişi ve farklı sebeplerle ayrılan 9 yaşlımız oldu. Şu an itibariyle ise Huzurevimizde 35 büyüğümüz kalmaktadır. Müdürlük çalışanlarımızın özverili ve gayretli çalışmaları ile yaşlılarımız ev ortamını aratmayan bir mekanda kalmanın mutluluğunu yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

AŞEVİ HİZMETİ
Huzurevinde büyüklerimizin her türlü ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Taban, “Aşevi olarak hizmet veren mutfağımızda da günlük sıcak yemek servisi yapılıyor. Ayrıca şehrimizde ikamet edip yemek almaya gelemeyen vatandaşlarımız için ise mobil hizmet aracımızla evlerine kadar yemek servisi hizmeti sunuyoruz. Belediyemiz Engelsiz Yaşam Merkezine 15 kişilik ve Halk Eğitim engelli grupları için 55 kişilik yemek ihtiyacı da Müdürlüğümüzce sağlanmaktadır. 2019 yılında 25 ihtiyaç sahibi aileye mobil araçla 70 Kişilik yemek hizmeti verilmiştir. 2020 yılında aktifte devam eden 18 ailemize 54 kişilik yemek hizmeti verilmektedir. Bunun yanında Muharrem ayında vatandaşlarımıza aşure, kandil gecelerinde ise helva ikramında da bulunuyoruz” dedi.

2425 KİŞİ ZİYARET ETTİ
Huzurevinde sağlanan diğer hizmetler ve yapılan farklı sosyal etkinlikler hakkında da bilgi veren Taban, “2019 yılında Huzurevimizde 352 sağlık servisinde poliklinik hizmeti verilmiştir. Düzenli olarak yaşlılarımızın sosyal hayattan kopmamaları için gerek kurum içi gerekse kurum dışı gezi, ziyaretler ve programlar yapılmaktadır. Çeşitli okul, kreş, kurs, dernek ve gruplar tarafınca 2019 yılında ortalama 2425 kişi Huzurevini Ziyaret etmiştir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!