Doğanın tadını çıkarın

Güncelleme Tarihi:

Doğanın tadını çıkarın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2021 10:36

Mustafakemalpaşa’da Tümbüldek’in şifalı sularını kullanabilir, doğasını değerlendirebilirsiniz. Suuçtu’nun doğal güzelliği şelalesini izleyip, ferahlayabilirsiniz. Aynı zamanda farklı parkurlarda yürüyüş gerçekleştirip, kamp yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

Bölgenin tescilli tatlısından tadabilir, manda evinde alternatif ürünlerden alabilirsiniz. Değirmen’de piknik yapabilirsiniz.
Tümbüldek Kaplıcaları, eşsiz doğası ve kükürtlü sularıyla bölgenin önemli jeotermal merkezleri arasında yer alıyor. Mustafakemalpaşa’ya 15 kilometre uzaklıktaki merkez, ilçenin güneyinde olup, ulaşım Yalıntaş Mahallesi yolundan sağlanıyor. Tümbüldek’te romatizmal hastalıklar ve hareket sistemi hastalıklarında şifalı sularıyla doğa ile iç içe tedavi imkanı sağlanıyor. Mesire alanları ve meşe ormanlarının içinden akan Akarca Su Artıma Tesisi, yürüyüş yoluyla doğaseverlerin vazgeçilmezi… Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin uğrak noktası olarak da dikkat çekiyor. Meşhur ekşi suyu, mide ve metabolizma hastalıklarının tedavisinde dünyanın sayılı şifalı suları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

SUUÇTU ÜZERİNDE HUZURLU VE TATLI MOLA

Yalıntaş Kavşağı, Rüştiye Caddesi üzerinden gidilen tesis Muradiyesarnıç Mahallesi içinde olup Suuçtu Yolu üzerinde yer alıyor. Macera parkuru, okçuluk alanı, yerel ürünler sergisi, çocuk trafik eğitim parkuru, kahvaltı ve ızgara salonu, açık hava sineması ve çocuk kütüphanesini içinde barındıran modern tesis Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları arasında köprü vazifesi görüyor.

Doğanın tadını çıkarın

DOĞAL YÜRÜYÜŞ VE KAMP ALANLARI

Bölgenin en önemli simgelerinden biri olan Suuçtu Şelalesi, Karadere üzerinde bulunan eşsiz bir doğa harikası. Burada sular 38 metreden büyük bir hızla dökülüyor. Suyun kaynağı Çataldağ eteklerinden doğan birkaç küçük dere... İlkbaharda yağışlarla artan sular Bursa’nın dörtte birini oluşturan mümbit Mustafakemalpaşa topraklarını besliyor. Şelalenin çevresinde doğal yürüyüş yolları yer alıyor. Bir tane de alabalık üretim tesisi var. Kafeterya, kamp alanları, mesire ve piknik alanları ile vatandaşlara hizmet veriyor. İlçe merkezine 20 kilometre mesafede bulunan bölgeye ulaşmak için Yalıntaş Mahallesi yolu izlenerek, Muradiyesarnıç Mahallesi üzerinden gidilebilir.

Haberin Devamı

KARAOĞLAN MANDA EVİ

Doğanın tadını çıkarın

Bursa kırsalında Eko-Agro Turizm Projesi ‘Karaoğlan Manda Evi’ etinden sütüne, kültürel mirasından ekonomik getirisine kadar örnek bir dayanışma projesi olarak dikkat çekiyor. Karaoğlan Manda Evi’nde yöresel marka ve organik ürünlerin satışı sağlanıyor. Kadın girişimcilere eğitim ve sertifika programları düzenleniyor. BEBKA, Milli Parklar ve Mustafakemalpaşa Belediyesi paydaşlığı ile yürütülen Eko-Agro Turizm Manda Evi’nde, mandanın eti, sütü, yoğurdu, kaymağı, peyniri ve doğal olarak hazırlanan yöresel lezzetleri satışa sunuluyor. Burası da ilçenin kuzeydoğusunda, yaklaşık 12 kilometrelik uzaklıkta bulunuyor.

Haberin Devamı

TESCİLLİ TATLI

Doğanın tadını çıkarın

Mustafakemalpaşa’ya özgü bir tatlı çeşidi, 1940’lı yıllardan bu yana ilçede üretiliyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillenen yöresel lezzetin ünü tüm dünyaya yayılmış durumda. Besin değeri ve lezzeti son derece yüksek. Tatlının temel özelliği yörede yetiştirilen inek ve koyun sütlerinden üretilen tuzsuz peynir kullanılarak yapılması olarak dikkat çekiyor. Kaymak, tahin, çikolata ve dondurma ile de servis edilebiliyor.

ULUABAT GÖLÜ’NE KUŞBAKIŞI

İlçenin kuzeydoğusunda, Uluabat Gölü’nün güneyinde yer alan Dorak Mahallesi, gölden yaklaşık 300 metre yüksekte bulunuyor. Meşhur seyir terasından Uluabat Gölü kuşbakışı seyrediliyor. Özellikle yaz aylarında güneşin batışını izlemek için gelen fotoğraf sanatçılarının uğrak noktası… Dorak Mahallesi’ne ilçe merkezindeki Lalaşahin Mahallesi’nden Söğütalan yönüne giden yolla ulaşılır. Taşpınar Mahallesi geçildikten sonra köye varılır.

DEĞİRMEN

Haberin Devamı

İlçenin çok sevilen piknik yerlerinden. Kabulbaba Mahallesi yolunda, Soldere üzerinde. Derenin kenarında halen çalışmaya devam eden bir su değirmeni var. Doyumsuz güzellikteki ağaçlık alan, günümüzde piknik yeri olarak kullanılıyor. Cumhurluk alanından Lalaşahin Mahallesi içinden, Keltaş Mahallesi’ne giden yolu izleyerek, 12 kilometrelik asfalt bir yolla ulaşılabilir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!