Bursalı sanayiciler sorunlarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Bursalı sanayiciler sorunlarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 10:43

Bursa OSB ve BOSİAD’ın organizasyonuyla Hürriyet gazetesi ekonomi yazarları ve yöneticileri ile buluşan Bursalı sanayiciler, kent ve ülke ekonomisine ilişkin görüşlerini paylaşıp sorunları dile getirdi.

Haberin Devamı

Bursalı sanayiciler sorunlarını anlattı

Hürriyet gazetesinin Bursa’da düzenlediği Ekonomi Zirvesi öncesi, gazetenin ekonomi servisi yöneticileri ile yazarlar, Bursa OSB ve BOSİAD’ın organizasyonuyla Bursalı sanayicilerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen toplantıda Bursalı sanayiciler sorunlarını dile getirme fırsatı buldu.
Sheraton Otel’de gerçekleşen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, TEB Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Hürriyet gazetesinden Reklam Grup Koordinatörü Gürcan Korkmaz, Hürriyet Reklam Koordinatörü Aykut Şahin,Hürriyet Marmara Bölge Temsilcisi Burcu Başar ,Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Ekonomi Müdür Yardımcısı Emre Özpeynirci, ekonomi yazarları Vahap Munyar, Jale Özgentürk ,Ceyhun Kuburlu,Fortune Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Toros ile Bursalı sanayiciler katıldı.
Toplantıda söz alan Bursalı iş insanları ve sanayiciler, Bursa ve ülke ekonomisine ilişkin görüşlerini anlatıp sorunları aktardılar. Bursa’nın tekstil ve otomotivin yanı sıra bütün sektörlerde gelişme gösterdiğini belirten sanayicilerin üzerinde durdukları en önemli konu başlıkları; haksız rekabet, çevre kirliliği, nitelikli eleman, Suriyeli işçiler ve kadın istihdamının artırılması oldu.

Haberin Devamı

HAKSIZ REKABET BÜYÜK SORUN

Bursa’da organize sanayi bölgeleri dışında var olan sanayi tesislerinin büyük bir haksız rekabete ve denetimsizlikten dolayı çevre kirliliğine neden olduğuna dikkat çeken iş insanları, OSB’ler dışındaki üretimin durdurulması gerektiğini söylediler. Çevreyi korumanın vicdani bir sorumluluk olduğunu, kimsenin çok kazanmak adına Bursa’yı yok etme hakkı olmadığını bildiren katılımcılar, önlem alınmaması durumunda Bursa’nın doğasının hızla yok olacağına vurgu yaptılar.
Nitelikli personel sıkıntısının çözümü için mesleki eğitimin yaygınlaştırılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini de kaydeden Bursalı sanayiciler, kayıt dışı çalışan Suriyeli işçi sorununa da çözüm bulunmasını istediler. Ayrıca, kadın istihdamının artırılmasının önemine ve Bursa’nın çözüm bekleyen hava ve demiryolu ulaşımına dikkati çektiler. Bursa’daki sorunların Türkiye’nin sorunlarından bağımsız düşünülemeyeceğini de aktaran konuklar, herkesin geleceğe endişesiz baktığı bir iklimin, soruların çözümü için birinci etken olduğunu dile getirdiler.

Haberin Devamı

BURSA SÜREKLİ GELİŞİYOR

Hürriyet gazetesi yazarları ise, Bursa’ya her geldiklerinde daha gelişmiş bir kent gördüklerini belirterek, özetle, “2 yıla yakın süredir illeri dolaşıyoruz. Olayı yerinde görüp aktarmak büyük şans. Birçok sorunla karşılaştık. Bursa en sorunsuz illerden biri. Dünya çapında bir üretim merkezi. Bizim için çok heyecan verici bir kent, ama yine de yapılacak çok iş var. Teknoloji ve ticaret durduğu yerde durmuyor. Bursa’nın sanayi ile tarım arasında kafası karışık. İki alanı da yaşatabilir, yeter ki sınırları iyi çizilsin. Doğru planlamayla bu başarılabilir. Tekstil Bursa’nın önemli gücü ama otomotiv sektörün geldiği nokta çarpıcı. Önümüzdeki süreçte bu büyüme devam edecektir. Bursa’nın sorunlarını aktarmak bizim görevimiz” dediler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, özel sektörden gelen biri olarak sanayicinin sorunlarını iyi bildiğini ifade ederek, “Bursa sanayi şehri. Sanayinin gelişmesinin handikapları da var. Bunları bertaraf etmeye çalışıyoruz. Bursa’nın daha nitelikli sanayiye ihtiyacı var, biz de bu sürece destek vereceğiz. TEKNOSAB önemli bir yatırım. İstikametimiz; sanayileşmeyi şehir dışında yayarak büyütmek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!