Bugünü ve geleceği tasarlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bugünü ve geleceği tasarlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2021 12:26

Yaptıkları hizmetleri tarım, turizm ve teknoloji olmak üzere 3 ana başlıkta topladıklarını belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Kentimizin hem bugününü, hem de geleceğini tasarlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sahip oldukları birbirinden eşsiz değerler ve coğrafi avantajlarıyla Karacabey’i ‘Güzellikler şehri’ olarak nitelendiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, özellikle son yıllarda pek çok alanda örnek gösterildiklerini söyledi.
İlçenin geçmişte, sadece ‘Tarım kenti’ kimliğiyle anıldığını dile getiren Özkan; kültür sanattan spora, sağlıktan turizm ve ekonomiye kadar pek alanda gerçekleştirdikleri atılımlar sonrasında, artık her yönüyle ‘Geleceğe dokunan şehir’ kimliğine hızla yaklaştıklarını kaydetti.

KİLİT NOKTADA

Bugünü ve geleceği tasarlıyoruz

Karacabey’in ilerde daha fazla öne çıkacağını söyleyen Özkan, “Hükümet tarafından gerçekleştirilen büyük ölçekli yatırımların, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun kilit noktasında yer alışı, hızlı tren güzergahında olması, limanlara olan yakınlığı, Bursa ve ülkemiz açısından çok büyük öneme sahip TEKNOSAB Projesi; ekolojik çeşitliliği ve turizm potansiyeli gibi faktörlerin etkisiyle Karacabey, gelecekte çok daha fazla adından söz ettirecek” diye konuştu.

3T VİZYONU

Haberin Devamı

Bugünü ve geleceği tasarlıyoruz

Yaptıkları hizmetleri tarım, turizm ve teknoloji olmak üzere 3 ana başlıkta topladıklarını belirten Özkan, “Sahip olduğumuz zenginliklerle adeta bir hazinenin üzerinde bulunan bu kente yakışır çalışmalara imza atmak ve mevcut potansiyelini gün yüzüne çıkarmak hedefiyle, 3T olarak özetlediğimiz vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. İnsan odaklı ve kent estetiğine önem veren bir anlayış içerisinde, yaşayanların her an keyif alacağı bir kent inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlerken, merkez-kırsal ayırt etmeksizin gerçekleştirdiğimiz sonuç odaklı çalışmalarla, kentimizin hem bugününü, hem de geleceğini tasarlıyoruz” dedi.

GENÇLERİN ZAMANI DEĞERLENECEK

Vizyon belediyecilik anlayışıyla 2020’de, dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen Karacabey’de dur durak bilmeden yatırımlara ve hizmete devam ettiklerini dile getiren Özkan, 2021 yılında da aynı heyecan ve inançla çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. 2021 yılıyla ilgili hayata geçirmeyi planladıkları projeleri aktaran Özkan, “Geleceğe katkı sağlama hedefiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın desteğiyle kente kazandırmaya hazırlandığımız Gençlik Merkezi ile Spor Salonu için hazırlıklar devam ediyor. Esentepe Mahallesi’nde 2 bin 845 metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan ve içerisinde derslikler, atölyeler, kütüphane ve seminer odaları ile internet ve sergi salonlarının yer alacağı Gençlik Merkezi ve Spor Salonu, Karacabey’de bu alanda büyük bir eksikliği giderecek ve gençlerin zamanlarını daha değerli kılmaları için büyük bir imkân sağlayacak. Toplam 11 milyon TL’ye mal olacak Gençlik Merkezi ve Spor Salonundan oluşan çok amaçlı projeleri 2021 yılı sonuna kadar hizmete almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GENÇLERE KATKI SAĞLAYACAK

Bugünü ve geleceği tasarlıyoruz

Gençlik Merkezi’nin 1’inci katında planladıkları kütüphanenin kente önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Özkan, “Çünkü Karacabey her geçen büyüyor ve mevcut ilçe kütüphanemizin dışında böyle bir kütüphaneye daha ihtiyaç vardı. Burası tam teşekküllü ve modern bir kütüphane olarak, uzun yıllar gençlerimize hizmet verecek. Dolayısıyla bu projelerimizin, gençlerimize sosyal, kültürel ve sportif anlamda önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

SPORDA YÜKSELİYORUZ

Karacabey’de son yıllarda yaşanan yükseliş ivmesinin, sporda da kendini yakından hissettirdiğini vurgulayan Özkan, göreve geldiklerinde Karacabey’deki lisanslı sporcu sayısının 300 civarında olduğunu belirterek, spora yönelik destekleri sayesinde bu sayının, 8 bine yükseldiğini açıkladı. Karacabey Belediyespor’un profesyonel yönetim anlayışı ile tarihinde ilk defa 2’nci ligde mücadele ettiğini anımsatan Özkan, voleybol takımının da 3 yıl önce kurulmuş olmasına rağmen 2’nci ligde iddialı şekilde mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

SPOR ADASI GÜN SAYIYOR

Spora ve sporcuya verdikleri desteklerin olumlu sonuçlar vermesinin, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da ilgisi çektiğini aktaran Özkan, “Karacabey’e daha fazla spor yatırımı yapma konusunda destek sözü vermişti. Bu anlamda, ‘Spor Adası’ olarak anılan ve bünyesinde spor salonu ile birlikte 7 spor sahasının yer alacağı yerleşkedeki çalışmalarda sona geldik. 40 dönümlük bir alan üzerinde bulunan yerleşkede şehir stadı, spor salonu, güreş salonu, tenis kortu, basket sahası ve 1’i çim, diğeri sentetik olmak üzere 2 açık futbol sahası bulunuyor. Ayrıca yakında faaliyete geçecek kafeteryada da özellikler aileler için spor yapan çocuklarını bekleyip, hoşça vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturulmuş olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÜLTÜR MERKEZİ KENTE KAZANDIRILACAK

Bugünü ve geleceği tasarlıyoruz

Karacabey’in tarım, turizm ve sanayi potansiyeli açısından çok önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden Özkan, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle kültür, sanat faaliyetlerine çok ciddi katkı sağlaması beklenen Kültür Merkezi için çalışmalar sürüyor. Atatürk Kültür Parkı’nda inşa edilen Kültür Merkezi’nde farklı büyüklüklerde 4 salon, düğün salonu, kütüphane, fuaye alanı, çok amaçlı salon, iki adet sinema salonu, idari bilim ofisleri ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal donatı alanları bulunacak. Yaklaşık 14 milyon TL’ye mal olacak Kültür Merkezi de tamamlandığında, kentimiz kültür ve sanat hayatı açısından da önemli bir noktaya ulaşacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HUZUREVİ İÇİN SOMUT ADIMLAR

Huzurevi inşa etmek için de önemli adımlar attıklarını açıklayan Özkan, Karacabey halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve ilçe halkının menfaatleri doğrultusunda çözüm önerileri ortaya koymak için çalıştıklarını ekledi. Kızılay’ın desteğiyle, Karacabey’de yıllardır eksikliği hissedilen huzurevi ihtiyacını çözmek için hazırlıkların devam etiğini ifade eden Özkan, “İnşallah en kısa sürede bu projeyi de devreye alarak, Karacabey halkına değer katacak önemli bir hizmeti daha gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!