Artık normalimiz bu

Güncelleme Tarihi:

Artık normalimiz bu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2020 09:26

COVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle. 

Haberin Devamı

YUSUF SABAHYILDIZI: İŞ İNSANI

Yusuf Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Artık normalimiz bu

Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Eskişehir’de doğdum. Bursa’da büyüdüm. Beş kardeşin üçüncüsüyüm. İki ablam, iki erkek kardeşim var. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Bursa’da tamamladım. Eşim Işıl’la üniversitede tanıştık. Defne ve Bora adında İki çocuğumuz var. Müzik ve sporla ilgiliyim. Havacılık faaliyetlerini seviyor yakından takip ediyorum. BALGÖÇ gençlik kolları başkanlığı, genel sekreterliği ve genel başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Bursa basketbol kulübü başkanlığı yaptım.

YURT İÇİ-YURT DIŞI FAALİYETLERİMİZ VAR 

Haberin Devamı

Halen Türk Hava Kurumu Nilüfer şube başkanlığı yapıyorum. Kardeşlerimle birlikte kurup büyüttüğümüz Sabahyıldızı Şirketler Grubu’nda yönetim kurulu başkanıyım. Şirketimiz içecek, yeme, içme, eğlence, kültür, sanat ve inşaat alanlarında faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin en önemli markalarının Güney Marmara sınırları içerisinde bayii ve distribütörlüğünü yapıyoruz. İnşaat sektöründe yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimiz var. Suare, Kat3, Malt, Malt Night, Balkanevi ve Nilüfer Sahnesi yeme, içme, eğlence ve kültür, sanat markalarımızdır. 

Bursa eğlence sektöründe kazandırdığınız mekanların serüveni nasıl başladı?

Artık normalimiz bu
Üniversitede müzik eğitimi aldım. Öncesinde ve okurken uzun yıllar profesyonel müzik hayatım oldu. İş hayatında tercihimiz, anne ve babamızın bizi yönlendirdiği gibi, okuyacaksınız ve ticaret yapacaksınız motivasyonlarıyla şekillendi. Sabahyıldızı İçecek A.Ş’nin yeme, içme, eğlence sektörüne hizmet eden özelliğinden dolayı 23 yıldır zaten bir fiil bu sektörün içerisindeyiz. Ayrıca tüm müzisyenlerin kendi işletmelerine sahip olma hayalleri vardır. Hayalimizi Sabahyıldızı grup bünyesinde 2006 yılında açtığımız Kat3 ve Malt işletmelerimizle gerçekleştirdik. Bursa’nın konser mekanı ihtiyacı ve sosyal çevremiz ile müşterilerimizin talepleri doğrultusunda 2008 yılında Suare markasıyla Bursa ve Türkiye’yi tanıştırmış olduk. Sonrasında kendi kültürümüzü yansıtmak ve yeni beklentileri karşılamak için Balkanevi’ni oluşturduk. 

Haberin Devamı

Hizmet yelpazenizde yer alan Balkanevi’nin özellikleri nelerdir?

Balkanevi yöresel tatlarla renklendirdiğimiz, özgün bir restoran konseptidir. Balkan restoranlarındaki motiflerle bezenmiş, aksesuarlarla donatılmış balkan müzikleri dinleyerek keyifli vakit geçirebileceğiniz müdavim mekanıdır.

Peki. Nilüfer Sahnesi’nde sanatseverlere sunduğunuz farklı imkânlar var mı?

Nilüfer Sanat Akademiyi kurduk. Başta tiyatro olmak üzere, müzik, resim, edebiyat, fotoğraf, drama, diksiyon ve dans gibi alanlarla ilgilenen sanatseverler için sanat atölyeleri oluşturduk. Sahnemizi her türlü nitelikli sanatsal etkinliğe açtık. Çok sayıda güzel projeyi sanatseverlerle buluşturduk. İçinde bulunduğumuz Pandemi koşulları bu keyifli faaliyetlere ara vermemize sebep oldu. Pandemi sonrasına yönelik hazırlıklarımız aynı heyecan ve özveriyle devam etmektedir.  

Haberin Devamı

İş insanı olarak 2.5 aylık karantina dönemini nasıl geçirdiniz?

Öncelikle ailemle bol ve kaliteli vakit geçirme şansına sahip oldum. Karantina dönemi normal şartlarda fırsat bulmakta zorlandığım, hobilerime yönelmemi sağladı. Evde enstrümanlarıma zaman ayırdım. Bol bol spor yapma fırsatım oldu. İş planlarımızı güncelleyip, pandemi sonrası için hazırlıklarımızı yaptık.

Koronavirüs sürecinde iş hayatınızda ne tür tedbirler aldınız?

İş güvenliği kriterlerimizi pandemi dönemine göre tekrar güncelleyip, hizmet içi eğitimlerle çalışanlarımızı bilinçlendirdik. Pandemiden daha az etkilenme potansiyeli olan iş kollarımıza odaklandık. Sistemimizdeki maliyet kalemlerimizi tek tek ele alarak giderlerimizi minimize ettik. Yatırım planlarımızda önceliklerimizi belirledik. Online toplantılarla idari kadrolarımızı diri tutup pandemi sonrası için hazırlıklar yaptık. İş planlarımızla birlikte bütçe hesaplamalarını revize ettik. Muhtemel yeni dalgalar için eylem planlarımızı oluşturduk.

Haberin Devamı

Yeni normal sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben insan yaşamı ve buna bağlı tüm yaşam biçimlerinin, sürekli yeni normallerle şekillendiğini düşünüyorum. Yeni TL’deki yeni sözcüğünün atılması gibi, bir süre sonra, yeni normaldeki yeniyi atıp normalimizi yaşamaya başlayacağız. Yani artık normalimiz bu.

Müşteriler neden sizi tercih etmeli? İşletmenizi farklı kılan ne?

İstikrar, samimiyet,  güven,  personel kalitesi, lezzet ve hijyen.  

Doğum günü sürprizi yapmak isteyen müşterilerinize nasıl yardımcı oluyorsunuz? 

Müşterilerimizin en özel günlerinden biri olan doğum günleri bütün ekip olarak dahil olduğumuz bir eğlenceye dönüşür bizim mekanlarımızda. Doğum günleri ile ilgili ön bilgilendirme yapıldığı taktirde o günü özel kılmak adına tüm hazırlıklar tarafımızdan yapılır. Doğum günleri için verilen ekstra hizmet asla bir bedele tabi değildir. Doğum günleri işletmelerimizin rengi ve enerjisidir.

Haberin Devamı

İşletmeleriniz şehir içi ve şehir dışı ulaşımı kolay mı?

İşletmelerimizin büyük çoğunluğu Ataevler’de, Basın Kültür Sarayı içerisinde faaliyet gösteriyor. Kat3 markamızı Balat Turkuaz Plus Çarşı içerisinde müdavimlerimizle buluşturduk. Bu bölgeler şehir içi ve şehir dışı ulaşımı açısından kolay ulaşılabilir yerler.

Son olarak, yeme-içme sektörüne yeni yatırımlar yapmayı  planlıyor musunuz?

Her sektörün kendine göre zorlukları mevcut. Toplumun tüm bireylerinin uzman olduğu bir sektörden bahsediyoruz. Öyle olduğunda işiniz daha da zorlaşıyor. Yani bu iş sevmeden yapılabilecek bir iş değil. Sevgiyle bağlı olduğumuz bu işte büyümeyi planlıyoruz. Bu maksatla pandemiye rağmen yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kat3 Balat’ta yeni ve çok keyifli bir proje oldu. Yakında yeni sürprizlerle karşınızda olacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!