15 yıllık tecrübe üretime yansıdı

Güncelleme Tarihi:

15 yıllık tecrübe üretime yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2020 09:39

Koronavirüs ile mücadeleye Yıldırım Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dezenfektan ve temizlik malzemesi üretimi ile destek veriyor. Bu süreçte 200 bin litre dezenfektan üreten okul, adeta işletme gibi çalışıyor. Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah İnce, “Bu süreç; mesleki eğitimin ve meslek liselerinin önemini de bir kez daha ortaya koydu” diyor.

Haberin Devamı

15 yıllık tecrübe üretime yansıdı

DEZENFEKTAN ve temizlik malzemesi üretimlerinin geçmişte de olduğunu hatırlatan Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah İnce, sadece kamu kurumlarına değil, özel sektöre ve il dışına da ürün tedarik ettiklerini aktardı. Salgının Türkiye’de ortaya çıkmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün korunma tedbirleri kapsamında okullarda üretilebilecek ürünlerle ilgili bilgilendirme ve çağrı yaptığını anımsatan İnce, paylaşımın sonrasında okulda gönüllü personel ve öğrencilerle çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

200 BİN LİTRE DEZENFEKTAN ÜRETİLDİ

Üretimde yer alacak kişilerin kimya teknolojisi alanı öğretmen ve öğrencileri arasından istek üzerine belirlendiğini açıklayan İnce, “15 yıldır kimyasal temizlik ürünleri üreten okulumuz, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında boş durmadı. Okulda bulunan Kimya Teknolojisi Alanı Üretim Tesislerinde öğretmen ve öğrencilerin gece gündüz demeden fedakar çalışmaları sonucunda 200 bin litre dezenfektan üretti. Başta okullarımız olmak üzere kamu ve özel kurumlara döner sermaye işletmesi kapsamında ürün tedarik etti” dedi.

Haberin Devamı

ALTYAPIDA SORUN OLMADI

Sürecin müdür yardımcısı ve kimya teknolojisi alan şefi koordinatörlüğünde yapılan planlama ile yürütüldüğünü söyleyen İnce, mevcut siparişlerin yanı sıra ihtiyaç duyulacak ürün ve miktarın öngörülerek, hazırlık yapıldığını ve ürünlerin hızlı bir şekilde temin edildiğini vurguladı.
Daha önce de üretim olduğu için altyapı konusunda sorun yaşamadıklarını dile getiren İnce, hammadde alımı sırasında sektörle işbirliği olduğunu söyledi. Süreçte alkol tedarik etmede sıkıntı oluştuğunu ifade eden İnce, yaşanan zorlukların İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile aşıldığını aktardı.

15 yıllık tecrübe üretime yansıdı

Haberin Devamı

BURSA VE ÇEVRE İLLERE GÖNDERDİK

Ortaya koydukları ürünleri Bursa ve çevre illerdeki kurumlara gönderdiklerini açıklayan İnce, “Okulumuzdaki üretim döner sermaye çalışmaları kapsamında üretildiğinden satış süreçleri de bu çerçevede yürütülmekte, okulumuz bir işletme gibi çalışmaktadır” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE AİLELER DE DESTEK VERDİ

Bu süreçte öğrencilerin dezenfektanların ve diğer kimyasal temizlik ürünlerinin üretilmesi sürecinde gönüllü olduklarını yineleyen İnce, ailelerinin de destek verdiklerini vurguladı. Öğrencilerin üretimde yer alıp, böyle bir süreçte bulunmaktan memnun olduklarını ifade eden İnce, özgüvenlerinin de arttığını vurguladı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİMİZE YILLARCA ANLATSAK OLMAZDI

Dayanışma gücünün artması ve bu süreçte birlik, beraberlik içinde olmanın önemini vurgulayan İnce, “Yıllarca öğrencilerimize anlatsak, bu süreçteki yaşanan etkiyi oluşturmayı başaramazdık. Hayatın güzelliklerini keşfetmemiz açısından da fırsat oldu” diye konuştu.

TEDBİRLER ALINIYOR

Üretim atölyesini sürekli temiz tuttuklarını belirten İnce, “Çalışanların gerekli iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almasına dikkat ediyoruz. Ayrıca COVID-19’a karşı önlemler de alındı. Bu süreç; mesleki eğitimin ve meslek liselerinin önemini de bir kez daha ortaya koydu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!