Yaşlıların siparişi evine getiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Yaşlıların siparişi evine getiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2020 16:54

Yaşlıların siparişi evine getiriliyor

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Belediyesi, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında, talep etmeleri durumunda 65 yaş üstü ve kronik hasta vatandaşların alışverişlerini yapıp, evlerine teslim etmeye başladı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten en çok etkilenenler 65 yaş üstü yaşlılar ile kronik hastalığı olanlar. 65 yaş üstü yaşlıların sokağa çıkmaması için herkes seferber oldu. Burdur Belediyesi'nin koronavirüsle mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalardan biri de 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik. Koronavirüs salgınında risk gurubu olan 65 yaş ve üstü vatandaşların yanı sıra kronik hastalıkları bulunan vatandaşların dışarı çıkmamaları adına market alışverişleri muhtarlar aracılığıyla karşılanıyor. Armağan İlci Mahallesi'nden ikamet eden Rıza Şahin (80), mahalle muhtarı ile iletişime geçerek, market ihtiyaçlarının karşılanması talebinde bulundu. Talep üzerine Mahalle Muhtarı Yunus Bilgiç, Rıza Şahin'in ihtiyaçlarını temin ederek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile birlikte ev sahibine teslim etti.

Başkan Ercengiz, "Bugün Burdur Belediyesi olarak bir hizmetin daha başlangıcındayız. Özellikle koronavirüs salgını sonrasında risk grubu olan 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın market taleplerinin olması halinde de mahalle muhtarlarımız üzerinden yapılan talepleri değerlendirip, vatandaşımızın evine kadar ulaşmasını sağlayacağız" dedi.

Armağan İlci Mahallesi Muhtarı Yunus Bilgiç ise “65 yaş üstü yaşlılarımıza, talepleri doğrultunda istedikleri market alışverişi yardımlarımız başladı. Talebi olan yaşlılarımız ve kronik hastalarımızın marketten istediği siparişleri alıp kendilerine teslim ediyoruz. Çok güzel bir uygulama belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Burdur Belediyesi'nin yürüttüğü bu çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rıza Şahin, “Çok memnun olduk, belediye başkanımıza ve mahalle muhtarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!