Virüs hem ekonomiyi, hem insanlar arası ilişkiyi etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Virüs hem ekonomiyi, hem insanlar arası ilişkiyi etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2020 11:20

Virüs hem ekonomiyi, hem insanlar arası ilişkiyi etkiliyor

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - ANKARA Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer, tüm dünya gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüsün hem ekonomiyi, hem insanlar arası ilişkiyi etkilediğini belirterek, "Hem de toplumumuzum hemen hemen her sektörünü etkiliyor" dedi.

Prof. Dr. Ali Gencer, Üniversite-Sanayi İşbirliği projesi kapsamında birlikte çalıştıkları Japonya Kyoto Üniversitesi'nden Prof.Dr. Naoyuki Amemiya ile birlikte Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasun Ekinci'yi ziyaret etti. Koronavirüsün, Çin'de ilk tespitinden bu yana 3-4 aydır dünyayı meşgul eden bir salgının ötesinde pandemi olarak ifade edilen bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Gencer, "Tabi benim uzmanlık alanım değil. Herkesi etkileyen bir husus haline geldi toplumumuzda. Hangi televizyonu, hangi radyoyu açarsan korona. İnsanlar arasında çok yaygın etkisi olan bir pandemi. Dünyada bugüne kadar benzerleri görülmüş. Hem ekonomiyi etkiliyor, hem insanlar arası ilişkiyi etkiliyor, hem de toplumumuzum hemen hemen her sektörünü etkiliyor" dedi.

Üniversite- sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gencer "Türkiye'nin bekası, içinde bulunduğumuz, hem içten hem dıştan bizi kıskaca almak isteyen şebekelerden dolayı ekonomimizin de biraz darboğaza girmiş olması sebebiyle, bunların aslında üreten bir topluma daha az zarar verebileceğini değerlendiriyoruz. Örneğin bugün Amerika gibi, kendi ürettiğini satan, yerli sanayisi güçlü olan ülkeler nispeten bu sıkıntıyı daha az hasarla atlatacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Gencer şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın ve Sağlık Bakanı'nın almış olduğu rasyonel kararları da destekliyoruz. Çünkü bu güvensizlik ortamında bilgi kirliliği çok fazla. Kimi bildiğinden, kimi bilmediğinden kasıtlı yapıyor. Bu bakımdan vatandaşlarımızın itibar etmeleri gerektiği Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamalardır. Zaman zaman bunun karşıtı yönünde çabaları da görüyoruz. O bakımdan Sağlık Bakanlığı'nın dünyada almış olduğu kararla, süreci yönetimi ve bilgilendirme süreci takdirle karşılanmaktadır."

Japonya Kyoto Üniversitesi'nden Prof. Dr. Naoyuki Amemiya ise Türkiye'nin manyetik rezonans görüntüleme sistemlerinde kendi markasını üretebilecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!