Sagalassos'a turist akını

Güncelleme Tarihi:

Sagalassosa turist akını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 11:28

Sagalassos'a turist akını

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun ilçesinde 'İmparatorlar Şehri' olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti son zamanlarda en yoğun dönemini yaşıyor.
Ağlasun ilçesinde tarihi 12 bin yıl öncesine kadar uzanan UNESCO Dünya Miras Listesi'ne önerilen Sagalassos Antik Kenti, yerli ve yabancı tatilcilerin uğrak yeri oldu. Kültür turları kapsamında özellikle hafta sonları Sagalassos Antik Kenti'nde yoğunluk yaşanıyor. Günde ortalama 30- 40 tur otobüsünün geldiği 'İmparatorlar Şehri' olarak bilinen Sagalassos, gelin ve damatlar da fotoğraf platosu haline geldi.
Ankara'dan gelen Uğur Erdoğan, "Sagalassos Antik Kenti'ne gelirken tereddütlerim vardı. İlk kez geliyoruz. Fotoğraf çekimi için geldik. Efsane bir yermiş. İyi ki gelmişiz" dedi.
Feyza Özcan, "Düğün çekimimizi burada yapmak istedik. Tereddütlerimiz vardı ama çok güzel bir yermiş" diye konuştu.
Barış Barışkan, "Ankara'dan geliyoruz. Burdur Belediyesi'nin internet sitesinde gördük. Arkadaşlarla birlikte bir albüm çekimi için buraya geldik. Çok güzel bir antik şehir. İmparatorlar Şehri olarak da adı geçen bir yer. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!