Çevre Bakanı Kurum'a Burdur daveti

Güncelleme Tarihi:

Çevre Bakanı Kuruma Burdur daveti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 11:21

Çevre Bakanı Kurum'a Burdur daveti

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Salda Gölü kenarında yapımı devam eden Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde görmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'u davette bulundu.
Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, ortak açıklamalarında, Salda Gölü'ndeki çalışmaların doğal yapıya zarar vermeden büyük titizlik içerisinde yürütüldüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Güzelliği ve kendine özgü yapısı ile yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın da dikkatini çeken Salda Gölü bizim kalbimiz, en değerli varlığımızdır. Bu güzelliği korumak ve gelecek nesillere doğal yapısını bozmadan aktarmak için çalışmalar büyük bir hassasiyet içerisinde sürmektedir. Bu kapsamda Millet Bahçesi projemiz tamamen ahşap kullanılarak yapımı devam etmekte olup yüksek yapılara izin verilmeyerek doğal görüntü bütünlüğü korunmaktadır."
Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin yapımı aşamasındaki her çalışmanın ilgili kurullar ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimi ile yapıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Proje fiili çalışması yüzde 90’lar seviyesine ulaşmıştır. Proje çalışmalarını sürdüren firma tüm çalışmaları temmuz ayı içerisinde tamamlamayı hedefliyor. Bakanlık tarafından gelişigüzel, derme çatma yapılaşmaya son verildi. Salda Gölü'nü koruyacak bir çalışma yapıldı."
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Burdur Valiliğinin Salda Gölü'nde hassas bir çalışma yürüttüğü belirtilen ortak açıklamada, "Bakanlığımızın Salda Gölünü Özel Koruma Bölgesi ilan etmesi de bunun bir göstergesidir" denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!