Burdur'da Online Tenis Bilgi Turnuvası

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Online Tenis Bilgi Turnuvası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2020 10:21

Burdur'da Online Tenis Bilgi Turnuvası

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Tenis İl Temsilciliği tarafından karantina günlerinde evde kalan sporcular için Online Tenis Bilgi Turnuvası düzenlendi.
Burdur Tenis İl Temsilcisi Hasan Korkmaz, karantina günlerinde evde kalan sporcuların WhatsApp grubundan kendisine sürekli olarak tenis oynamayı özlediklerini belirten mesajlar attıklarını söyledi. Korkmaz, "Tenis WhatsApp grubumuzdaki sporcularımız 'Şu karantina günleri bitsin tenis oynamak istiyoruz, hemen turnuva yapalım' diye sürekli mesaj atıyor. Ben de bu karantina günlerinde ne yapabiliriz diye düşündüm. Öncelikle kortlarda yaptığımız Tenis Turnuvası'nı, 'bilgi turnuvası olarak yapabilir miyiz?' diye düşünürken 'neden olmasın' dedik. Normal tablosu ile fikstürü ile gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini kontrol ettik. İki yarışmacıyı WhatsApp üzerinden online olarak yarıştırdık. Aksaklıklar oldu. Bunları birkaç denemeyle atlattık. Sonra arkadaşlarımızla bunu paylaştık. Çok talep gördü. 16 kişilik bir yarışmacı grubu turnuvaya katılacağını bildirdi. Çekilişlerini yaptık. Normal turnuvalar gibi fikstürümüzü oluşturduk. İki grupta turnuvamızı 23 Nisan günü başlattık" dedi.
Türkiye'de böyle bir turnuva olmadığını bildiklerini kaydeden Hasan Korkmaz, "Dünyada var mı diye merak ettik, araştırdık. 23 Nisan günü uluslararası bir sitede yayınlanan bir yazı gördük. Bunu uluslararası hale getirip WTA'da (Kadınlar Tenis Birliği) ve ATP'de (Profesyonel Tenisçiler Birliği) dünya çapında ilk 16'da olan tenisçilerin yer aldığı bir bilgi yarışması yapmışlar. Her şey aynı. Bu bize büyük bir mutluluk verdi. Böyle bir şeyin Türkiye'den Burdur'dan çıkmış olması" diye konuştu.
Yarışmacıların online olarak beklediğini, tombala usulü sorularını çektikten sonra WhatsApp grubuna soruları gönderdiğini belirten Korkmaz, "7 soru soruyoruz. cevaplamak için 20 saniyeleri var. Kronometremi tutuyorum. Onlar sorunun cevaplarını 'evet', 'hayır' ya da 'doğru', 'yanlış' diye cevaplıyor. Süre bittikten sonra cevaplara bakıp onları kaydediyorum. Bu şekilde bir konseptle yarışmamızı yaptırıyoruz. Şu anda yarışmamıza Şanlıurfa, Kayseri, Muğla, Isparta, Denizli, Burdur, Antalya gibi illerden 16 sporcu katılıyor. Turnuvada dereceye girenlere karantina günleri sona erdikten sonra ödül töreni düzenleyeceğiz. WhatsApp gurubumuzdaki 100 kişinin neredeyse tamamı yarışmaya odaklandı. Çok kaliteli 200 soru havuzundan sorduğumuz sorularla birçok bilmedikleri şeyler olduğunun farkına vardılar. Sorular Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden uluslararası hakem öğretim görevlisi Soner Sivri yine BESYO öğretim görevlisi Uğur Özer ve tenis bilgisine güvendiğimiz tenisçiler tarafından hazırlandı. Grubumuzla bağlantılı Antalya Düden Tenis Grubu aynı yarışmayı kendilerinde de yapılması için talepleri var."
(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!