'Burdur'da kişi başı süt üretimi 4 litre'

Güncelleme Tarihi:

Burdurda kişi başı süt üretimi 4 litre
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2021 12:27

'Burdur'da kişi başı süt üretimi 4 litre'

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Valisi Ali Arslantaş, Türkiye'de ortalama kişi başına 200 gram süt üretildiğini Burdur'da bunun 4 litrenin üzerinde olduğunu söyledi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gelenekselden endüstriyel üretime peynir: burdur peyniri için yol haritası çalıştayı'na katıldı. Vali Arslantaş yaptığı konuşmada, "Burdur'da göreve başlamak için geldiğimde ilk duyduğum günlük 1100 ton süt üretimimiz olduğuydu. Türkiye'de ortalama kişi başına üretilen süt sadece 200 gram. Burdur'da 4 litrenin üzerinde. Yani Türkiye'nin 20 katından fazla kişi başına süt üretiminin olduğu bir yerdeyiz. Ancak bunun sadece 100 tonu Burdur'da işleniyor. 1000 tonu sabahları görüyoruz üçerli beşerli peş peşe giden kamyonlarla dışarıya çıkıyor. Üniversitemiz de bunu yerelde nasıl üretime dönüştürebiliriz. Başarı hikayeleri örneklerinden nasıl ilham alırız diye bir çalışma yapmış. Ben rektör hocam ve ekibini tebrik ediyorum. Doğru yoldalar. Biz de Valilik olarak üzerimize düşenleri hem maddi olarak hem fikir olarak paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Çalıştayın Burdur'umuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Çalıştay Koordinatörü Prof. Dr. Gülden Başyiğit Kılıç da Kars kaşarı, Erzincan tulum peyniri gibi bir Burdur peyniri markası yaratma hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Çalıştaya akademisyenler, STK temsilcileri ve üreticiler katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!