Burdur'da Cumhuriyet resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Cumhuriyet resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 11:19

Burdur'da Cumhuriyet resepsiyonu

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yıl dönümü dolayısıyla Burdur'da Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak'ın ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.
MAKÜ Avşar Han'da düzenlenen resepsiyona Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, şehit aileleri ve gaziler, Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi sakinleri, ulusal ve uluslararası turnuvalarda dereceye giren sporcular, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, katılımcılar kapıda karşıladı. Resepsiyonda konuşan Vali Şıldak, "Cumhuriyet, her şeyden önce halk ve millet kavramlarını bizim gönlümüzde buluşturan ve bunlara bir değer yükleyen yönetim sistemidir, bir rejimdir. Cumhuriyeti kolay kurmadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yoktan var ettiği ve büyük mücadeleler sonucunda bizlere emanet edilen, bugünkü kuşaklara emanet edilen Cumhuriyetimiz en değerli varlığımız" dedi.
Cumhuriyet deyince milli iradenin, halkın kendi yönetimini kendisinin sağlamasının, fırsat eşitliğinin anlaşıldığını belirten Şıldak, "Cumhuriyet, muasır medeniyet seviyesi denilen asrın gereklerine sahip o seviyeyi yakalama idealidir. Bugün bunun için çırpınıyoruz" diye konuştu.
Vali Şıldak ve eşi daha sonra masaları dolaşarak katılımcıların bayramını kutladı. Resepsiyon sonunda Vali Şıldak 95'inci yıl pastasını şehit aileleri ile birlikte kesti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!