Burdur MTAL'den sensörlü dezenfektan cihazı

Güncelleme Tarihi:

Burdur MTALden sensörlü dezenfektan cihazı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2020 10:40

Burdur MTAL'den sensörlü dezenfektan cihazı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğretmen ve öğrencileri sensörlü dezenfektan cihazı yaptı.
Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla maske ve koruyucu siperlik üreterek okulların ve kurumların ihtiyaçlarını karşılayan Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şimdi de sensörlü dezenfektan cihazı üretti. Cihazın tanıtımında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını birçok alanda olduğu gibi eğitime olan bakışı da değiştirdi. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs salgını ile mücadele günlerinde atağa geçerek mesleki ve teknik okullarımızda maske, dezenfektan, koruyucu siperlik, ısı ölçer, tek kullanımlık önlük, solunum cihazı, ultrasonik cerrahi maske makinası, N95 maske makinesi video laringoskop cihazı ve maske makinesi gibi pek çok ihtiyaç duyulan araçları üreterek, Türkiye'nin koronavirüs mücadelesinde hayati görev üstlendi. Maskeden el dezenfektanına, solunum cihazından temassız termometreye kadar birçok ürün, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarımız tarafından üretildi. Pandemi döneminde mesleki ve teknik liselere karşı olan toplumsal algı değişti ve üretime dayalı eğitimin önemi bir kez daha kendisini gösterdi" dedi.
Çay, "Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, koronavirüsle mücadele döneminde Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de katkılarıyla maske ve siperlik üreterek okullarımızın ve kurumlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmışlardır. Aynı okulumuzda koronavirüs tehdidine karşı korunma yollarından biri olan hijyen için okullarda, kurumlarda ve iş yerlerinde kullanılmak üzere temassız sensörlü dezenfektan cihazı üretilmiştir. Bu itibarla da emeği geçen kıymetli öğretmen ve öğrencilerimize şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Yerli ve milli üretimi esas alarak yürüttüğümüz faaliyetlerimize bugün güzel bir örneği daha paylaşıyoruz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın konuşmasının ardından sensörlü dezenfektan cihazı üreten öğretmen ve öğrenciler cihaz hakkında bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!