Burdur'da zirai ürünler zarar gördü

Güncelleme Tarihi:

Burdurda zirai ürünler zarar gördü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2020 11:01

Burdur'da zirai ürünler zarar gördü

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, mevsim normallerinin üzerindeki iklim koşullarının il genelinde zirai ürünlere zarar verdiğini söyledi.

Geçen günlerde Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden iklim koşulları ziraî ürünlerde zarara neden oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Burdur Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, "Ülkemiz genelinde aralarında Burdur'un da yer aldığı 60'a yakın ilde doğal afet meydana gelmiştir. Burdur il geneli, başta hububat bitkisi olmak üzere İnsuyu, Çine, Kayaaltı, Bayındır, Büğdüz köylerimizde oturak fasulye ve barbunya bitki desenlerinde, Kozluca, Çallıca köylerimizde açık alan sebzelerde, Yeşilova, Karamanlı, Tefenni, Çavdır Gölhisar ilçelerimiz ve Söğüt beldemizde mısır ve sebzelerde zirai don kaynaklı zarar meydana gelen doğal afet olayını İlçe Ziraat Odası Başkanlarımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda tespit etmiş bulunmaktayız" dedi.

Meyvecilik alanında ise özellikle ceviz ağaçlarında çiçeklerin meyveye dönüşüm aşamasında çiçeklerin yüzde 90'lık bölümünün döküldüğünü vurgulayan Bilal Özel, "Burdur il genelinde hububatta pas mantar hastalığına rastlanılmıştır. Yağış sonrası ani sıcaklıklar ile birlikte pas hastalığı yayılmış, sonuç olarak üretim alanlarında verim kaybına neden olacaktır. Bu durum karşısında çiftçilerimizin gelirleri düşecektir. Borçlarını ödemekte zorluk çekeceklerdir. Bu konularda Ziraat Odaları Merkez Birliğimiz çalışmalarını ilk günden itibaren sürdürürken yerelde Burdur Ziraat Odaları Platformu olarak bizler konuyu yakından takip ediyoruz. Borçlu olan çiftçilerimizin Ziraat Bankası'na olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini taleplerimizi ilgili kurumlara iletmiş bulunmaktayız. Yaralarının sarılması için devletimizden yardım bekliyoruz. Başta ilimiz çiftçileri olmak üzere ülkemiz çiftçilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Yüce Mevla'm bundan büyük dert sıkıntı göstermesin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!