Bucak'ta karne heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Bucakta karne heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2020 14:07

Bucak'ta karne heyecanı

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 1'nci dönemin sona ermesi dolayısı ile Kaymakam Erol Tanrıkulu Kuşbaba Köyü İlk ve Ortaokulunda ve Necati Topay Meslek ve Teknik Anadolu lisesinde öğrencilere karnelerini verdi.
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 1'nci dönem yarı yıl tatili nedeniyle beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ile birlikte Kuşbaba Köyü İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden Kaymakam Erol Tanrıkulu, sınıfları gezerek öğrencilere karne ve belgelerini dağıttı. Kaymakam Tanrıkulu, öğrencilere yarı yıl tatilinde kitap okumalarını, sinema ve tiyatroya gitmelerini, bol bol gezmelerini ve son sınıfta okuyan öğrenciler için lise ve üniversite tercihlerini yapacakları okulları mutlaka gezmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kaymakam Erol Tanrıkulu, Okul Müdürü Güner Sofoğlu ve beraberindekiler, Kuşbaba İlk ve Ortaokulunda karne dağıtım töreninden sonra okulun konferans salonu, fen laboratuvarını gezdi. Tanrıkulu, laboratuvarda mikroskop aletiyle inceleme yaptı. Daha sonra okulun tarımsal faaliyetlerinin yürütüldüğü ceviz bahçesi, zeytinlik ve serada incelemelerde bulunan Kaymakam Tanrıkulu, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirdiği tarımsal faaliyetlerden dolayı kutladı. Öğrenciler, okul bahçesinde yetiştirdikleri zeytinlerden sıkılan zeytinyağı ve serada yetiştirdikleri sebzeleri kaymakama hediye etti. 
Kaymakam Erol Tanrıkulu, ardından Necati Topay Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine geçerek, bazı sınıflarda öğrencilere karnelerini verdi. Kaymakam Tanrıkulu mezun olacak öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, üniversite tercihlerini sevdikleri meslek dallarına göre yapmaları önerisinde bulundu. 
Bucak ilçesinde 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 1'nci dönem sonunda toplam 10 bin 445 öğrenci yarı yıl tatiline girdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!