Bucak'ta İstiklal Marşı'nın kabulü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Bucakta İstiklal Marşının kabulü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2020 13:43

Bucak'ta İstiklal Marşı'nın kabulü etkinliği

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde 12 Mart İstiklâl Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.
Hüseyin Türker Ortaokulu'nun düzenlediği program kültür merkezinde yapıldı. Programa Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, kamu kurumlarının amir ve müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından başlayan programda, Hüseyin Türker Ortaokulu Müdürü Bekir Canavar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Okul müdürünün konuşmasından sonra, İstiklal Marşı'nın kabulü Mehmet Akif Ersoy'un hayatı hakkında kompozisyon yarışmasında birinci olan Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nden Özgül Yıldırım yazdığı kompozisyonu okudu. Şiir yarışmasında birinci olan Boğaz Köy Veysel Mutlu Ortaokulu'ndan Sıla Sicimli yazdığı şiiri okudu. Sonra ilçe kapsamında yapılan kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı tarafından hediyeleri verildi.
Program, Hüseyin Türker Ortaokulu'nun hazırladığı 'İstiklal Marşı'nı böyle yazdık' adlı tiyatro oyununun gösterimiyle sona erdi.  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!