Bucak'ta içme suyu depolarında temizlik

Güncelleme Tarihi:

Bucakta içme suyu depolarında temizlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 11:26

Bucak'ta içme suyu depolarında temizlik

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesindeki içme suyu ana su depolarında genel temizlik çalışmaları başlatıldı.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, beraberinde Belediye Başkanvekili Yasin Çiçek, belediye meclis üyesi Ayşegül Altınsoy, Ahmet Gezmez ve birim müdürleriyle Tilkiini mevkiinde bulunan içme suyu ana deposunda yapılan genel temizlik bakımlarını inceledi.
Belediye Başkanı Emrullah Ünal, 2019 yılında ilçede sudan kaynaklandığı tahmin edilen bulaşıcı bir hastalıkla binlerce kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü hatırlatarak, bu tür salgın hastalıkları önlemek için belediye tarafından ana su depo temizliği ve klorlamanın hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti. Başkan Emrullah Ünal, "2019 Şubat ayında ilçemiz sudan kaynaklandığı tahmin edilen salgın bir hastalık ile karşı karşıya kaldı ve binlerce kişi hastanelerde tedavi görmek zorunda kaldı. Bu tür salgın hastalıkları bir daha yaşamamak için belediye olarak tedbirleri aldık, hala da almaya devam ediyoruz. İlçemizde bulunan içme suyu ana depo temizliklerini yapıyoruz. İlk olarak Tilkiini mevkiinde bulunan ana su deposu temizliği için deponun suyunu boşaltıyoruz. Depoda bulunan su tamamıyla boşaldıktan sonra depo içerisinde genel temizlik ve bakım çalışmaları yapılacak ve bu uygulama ilçemizde bulunan bütün su depolarında yapılacak. Su depolarında bakım ve temizlik çalışmaları esnasında zaman zaman kesintiler yaşanacağı için halkımızdan özür diliyoruz" dedi.
'SU SIKINTISI YOK'
Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak'ta su sıkıntısının olmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Bucak'ta su sıkıntımız yok, herhangi su sıkıntısı yaşanma ihtimali de yok. Şu anda saniyede 180- 185 litre ihtiyacımız var. Kış aylarında saniyede 120- 130 litre su ihtiyacımız bulunuyor. Yaz aylarında ise bu rakam 160- 170 litrelere çıkıyor. Sondajlardan aldığımız sular ilçemizin içme suyunu karşılıyor."
Belediye meclisinin içme suyu çalışmaları için kendisine yetki verdiğini de kaydeden Belediye Başkanı Emrullah Ünal, bu yetki doğrultusunda içme suyu ihtiyaçları için İller Bankası kanalıyla 4 milyon TL kredi alacaklarını aktardı.
Başkan Ünal, "Kullanacağımız bu krediyle Konak Mahallesi'nde bulunan ana içme suyu deposu ile Kuşbaba köyünden gelen kaynak suyu depomuzu yıkarak yenisini yapacağız. Her iki depo çalışmaları ihale aşamasında. 2020 yılı içerisinde bu iki depomuzu yıkarak yerine otomatik klorlama yapabilecek şekilde son sistem içme suyu depolarımızı yapacağız" dedi.       

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!