İpek böceği, Ağlasun'u sevdi

Güncelleme Tarihi:

İpek böceği, Ağlasunu sevdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2020 09:49

İpek böceği, Ağlasun'u sevdi

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun ilçesinde ipek böceği yetiştiriciliği yaygınlaşırken, verimliliğin beklenenden daha iyi olduğu kaydedildi.

Ağlasun'da ipek böceği yetiştiriciliği koza üretiminin, Bursa'yı aratmayacak kaliteye sahip olduğu belirtildi. İpek böceği yetiştiricisi Yücel Oflaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi programı kapsamında gerçekleştirilen ipek böceği yetiştiriciliği ve koza üretiminin, kaliteli verime ulaştığını aktardı. Proje kapsamında ipek böceği ve kozası yetiştiriciliği yaptıklarını söyleyen Oflaz, "İlk etapta bir kutu larva ile, yani 25 bin adet ipek böceği ile yola koyulduk. Dut yaprağıyla böcekleri besliyoruz. 30 günde koza örmeye başlıyorlar ve sezonda yaklaşık 500 kg dut yaprağı yiyor. 2 ay içinde koza örme işi bitiyor ve sezon kapanıyor. İlk hasılatı aldık. 7 kilo kozamızı Bursa Koza Birlik'e gönderdik" diye konuştu.

İşi olmayanlar için ipek böceği ve koza yetiştiriciliğinin ideal bir iş olduğunu belirten Yücel Oflaz, "Ek iş olarak da yapılabilir. 1,5- 2 ay içinde her şey bitiyor. Fazla zahmeti yok. Dut yaprağı ile besleniyor. Kolay bir çiftçilik mesleği. Onlar koza örerken siz gidip başka bir işte çalışabilirsiniz. Geliri de güzel bir meslek. Tavsiye ederim" dedi.

İpek böceği kozasının kilosu 65 TL'den alıcı buluyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!