Belediye meclisi okul için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Belediye meclisi okul için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 16:45

Belediye meclisi okul için toplandı

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 3 yıl önce yıkılan okulun yeniden yapılması için toplandı.

Ağlasun'da 2015 yılında yıkılan Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılması için belediye meclisi olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Aydın Kaplan'ın yönettiği toplantıda depreme dayanıksız raporu verilerek yıkılan fakat bir türlü yapılamayan okulun yerinin kamulaştırılmaması ve birleştirme işlemlerinin bir türlü gerçekleştirilmemesi nedeniyle sürecin uzadığı belirtildi. Belediye Başkanı Aydın Kaplan, 300 metrekarelik alanın belediye tarafından kamulaştırıldığını, diğer alanların birleştirildiğini belirtirken, belediye tarafından yapılacak başka kamusal bir işlemin kalmadığını vurguladı. Okulun tekrar yapılması Ağlasun Belediyesi olarak iş makinesi ve hafriyat konusunda destek vereceklerini aktaran Başkan Kaplan, konunun artık İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olduğunu anlattı.

Özel şahıstan okul alanına tahsis edilen yerle ilgili de belediyeden ödeme yapılacağını kaydeden Başkan Kaplan, "Kamu ve özel teşebbüslerin her zaman yanında oluruz. Her türlü desteği veririz. 2015 yılında depreme dayanaksız raporu verilerek yıkılan okulumuzun yerine ihtiyaç duyulan herhangi bir okul yapılması arzusundayız. Kum Mahallesi halkı ve ilçe halkı da bu konuda olumsuz etkilenmiştir. Belediye olarak biz bütün yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Bundan sonra söz il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!