Selanik'ten yola çıkan ata toprağı Bolu'ya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Selanikten yola çıkan ata toprağı Boluya ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 15:21

Selanik'ten yola çıkan ata toprağı Bolu'ya ulaştı

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprağı Samsun'a götüren bisikletçiler, Bolu'ya ulaştı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te bulunan evinden alınan toprak, bisikletçiler tarafından İpsala Sınır Kapısı'na getirildi. Toprak; Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'nin ardından Bolu'ya ulaştırıldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu'na bağlı bisikletçiler tarafından taşınan toprağın getirilmesi nedeniyle Bolu Valiliği önünde tören düzenlendi. Bolu bölgesi bisiklet sporcuları tarafından taşınan toprak ve Türk Bayrağı'nı teslim alan Bolu Valisi Ahmet Ümit, toprak ve bayrağı bisikletçilere teslim etti. Sporcular, aldıkları emaneti Karabük'e kadar taşıyacak. Selanik ile Samsun güzergahında bulunan illerin bisiklet sporcuları, 19 Mayıs'ta Samsun'da olacak.
Törende konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk kapılarından olan 19 Mayıs 1919’a ve dolayısı ile Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu tarih sebebiyle planlanan bir program çerçevesinde bisikletlilerimiz tarafından dönüşümlü olarak Selanik’ten alınan bayrak ve toprak ilimize kadar intikal etmiştir. İlimize kadar şanlı bayrağımızı ve bu kutsal toprağı taşıyan bisikletçilerimizi, sporcularımızı kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Ben de şanlı bayrağımızı gururla teslim alıyorum. Aynı şekilde şanlı bayrağımızı şehitlerimizin ifadesi olan ve aynı zamanda inancımızın kültürümüzün de sembolü olan şanlı bayrağımızı ve bu kutsal toprağı tekrar komşu ilimize teslim etmek üzere bisikletçilerimize teslim ediyorum." dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!