Gölköy'e yeni mesire alanı projesi

Güncelleme Tarihi:

Gölköye yeni mesire alanı projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 17:39

Gölköy'e yeni mesire alanı projesi

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU'da, Gölköy Barajı çevresinin daha iyi korunması, kontrol altında tutulması ve vatandaşların dinlenme alanı ihtiyacının karşılanması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca mesire alanı projesi hayata geçirilecek.
Bolu'da vatandaşların piknik yapmak için yoğun ilgi gösterdiği Devlet Su İşleri'ne Gölköy Tesislerinde yeni mesire alanı projesi hayata geçirilecek. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Vali Ahmet Ümit, turizm yönünden yüksek potansiyeli bulunan Bolu’nun, yüzde 65’i ormanlarla kaplı, 172 göl veya gölete sahip doğa harikası bir yer olduğunu söyledi. Ormanlarda ateş yakma yasağı bulunduğunu, bütün kontrollere rağmen bunun önüne tam olarak geçilemediğini vurgulayan Ümit, “Yaptığımız araştırmalarda vatandaşlarımız piknik yapacak yer bulamadıkları için böyle bir yola başvurduklarını ifade etmektedirler. Buna karşılık ilgili idarelerin izin ve kontrolleri altında olan milli parklarda yani Abant, Gölcük, Yedigöller gibi mesire alanlarımızda piknik yapılması, normal zamanlarda mangal yakılması mümkündür. Her ne kadar son günlerde yaşanan orman yangınları dolayısıyla orman içerisine giriş çıkışlar ve mesire alanlarında ateş yakmak yasaklanmış ise de neticede bu yasaklar vakti geldiğinde kaldırılacaktır. Ancak orman içlerinde ateş yakılması her zaman yasaktır.” diye konuştu.
Vali Ümit, vatandaşların Gölköy mesire alanını rahatlıkla kullanabileceğini belirterek, “Piknik yapabilecekleri, dinlenebilecekleri, rahat nefes alabilecekleri, çardakları, ocakları ve parklarıyla çok önemli tesis olacak, mühim ihtiyacı karşılayacak.” dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!