Bitlis’te üretilen tekstil ürünleri Avrupa’ya ihraç ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te üretilen tekstil ürünleri Avrupa’ya ihraç ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2021 10:59

Bitlis’te üretilen tekstil ürünleri Avrupa’ya ihraç ediliyor

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Organize Sanayi Bölgesinde üretilen tekstil ürünleri İspanya, İtalya, İngiltere'ye ihraç ediliyor. Tekstil üretiminin doğuya kaymaya başladığını belirten Tekstil Mühendisi Fatih Teker, 200 personelle çalışmalara başladıklarını, ancak bu sayıyı 900'e çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. 

Bitlis’in istihdamına büyük katkı sunan tekstil sektöründe faaliyet gösteren ve Bitlis Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdukları tekstil fabrikasında ürettikleri ürünleri yurtiçindeki çok sayıda kente ve Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini anlatan Tekstil Mühendisi Fatih Teker, fabrikada 200 kişinin istihdam edildiğini ve bu sayıyı 900’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bitlis il genelindeki tekstil fabrikalarında 5 bin civarında personelin çalıştığını söyleyen Teker, "Hem yurtiçi hem yurtdışına ihracat yapıyoruz. 200 personel ile iş başı yaptık, istihdam sayısını kademeli olarak kısa sürede 900’e çıkartmayı planlıyoruz. Ürünlerimizi de İspanya, İtalya, İngiltere, Avrupa bloğundaki çok sayıda ülkeye ihracat ediyoruz. Bitlis il genelinde şuanda 5 bin civarında çalışan var. Her çalışan ailesinin ortalama 5 kişi olduğunu düşünürsek, 25 bin kişinin bu işten ekmek yediği anlamına gelir. Bu da ekonomi anlamında bölgeye ciddi bir fayda sağlıyor. Alışveriş ve harcama olarak düşündüğümüzde de, hem istihdam hem de ekonominin doğal olarak daha da canlandığını görürüz. İnsanların kendisini daha iyi hissetmesi tamamıyla ekonomik özgürlüklerine bağlı.”dedi.

Tekstil üretimi konusunda doğunun batı illerinden daha elverişli olduğunu da ifade eden Teker, “Tekstil anlamında batıda daha fazla üretim söz konusuydu, fakat son yıllarda tekstil üretim, 6’ncı bölgeye yani doğuya kaymaya başladı. Buralarda hemen hemen her ay bir fabrika açılıyor. Bu da hem istihdamı artırıyor hem de işsizlik sorununa bir nebze olsa çözüm sağlıyor. Burada insanların talebi gayet memnun edici. İnsanlar bu işi öğrenmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Personel bulmakta bir sıkıntı yaşamıyoruz ve çok ciddi başvuru söz konusu. Doğuda çalışma anlamında her zaman bir ön yargı söz konusuydu. Batıda ve doğuda çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim. Bu bölge hem güvenli, hem çalışma şartları ve çalışma koşulları gayet iyi. Doğuda o güvenin daha fazla olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Ayrıca, pandemiden dolayı kendi memleketine ciddi bir şekilde göç söz konusu. Kalifiyeli personel bulma anlamında sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!