Bitlis'te, 'Eren bursu' alan öğrencilerle protokol imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste, Eren bursu alan öğrencilerle protokol imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2021 17:17

Bitlis'te, 'Eren bursu' alan öğrencilerle protokol imzalandı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)- BİTLİS Eren Üniversitesi(BEÜ) Rektörü Prof.Dr. Necmettin Elmastaş, ‘Eren bursu’ alan öğrencilerle bir araya geldi. Eren ailesinin kentteki eğitim yatırımlarına verdikleri desteklerin değerlendirildiği toplantıda, bu yıl burs alan öğrencilerle protokol imzalandı.

BEÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş,  Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, burs alan öğrenciler ve Öğrenci İşleri Dairesi personelleri katıldı.

Programda konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Eren ailesinin Bitlis için çok önemli hizmetler yaptığını ifade,“Bir çok üniversitelerde burslar veriliyor. Özel üniversiteler ve bazı devlet üniversitelerinde de burslar veriliyor. Zannedersem Bitlis Eren Üniversitesi kadar geniş kapsamlı bir burs bulunmuyor. Eren ailesi tarafından verilen burs bu yıl genişletilip verilmeseydi, bazı bölümlerimiz 10 öğrenci sayısının altında kalarak kapanacaktı. Dolayısıyla bazı program ve bölümlerimizin devam etmesi,  bu burs sayesinde oldu. Bu burs üniversitemiz ve öğrencilerimiz için önemlidir. Bu yıl öğrenci sayımız bu ve bunun gibi burslarla 8 bin 800'den 10 bin 500 civarına yükseldi. Bunu arttıracağız. Burslar, öğrenci sayımızı ve öğrenci kalitemizi de artırıyor. Bu desteklerinden dolayı Eren Holding ailesine şükranlarımı arz ediyorum.”dedi.

“BURSLARI REVİZE ETTİK”

Rektör Elmastaş, daha önceki yıllarda  farklı bölümlerde ilk 7 öğrenciye burs verildiğini hatırlatarak, " Biz bunu genişlettik. Bazı bölümlerde ilk 10, bazı bölümlerde ise 20'ye kadar genişletildi. Mühendislik Fakültesinde ilk 20'ye verildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ilk 10’a giren öğrencilere verdik. 7'den 10'a çıktık. Geçen yıldan bu yana 28 öğrenciye burs veriliyordu. Bu yıl bu sayı 84'e yükseldi. Miktarı ve sayıyı yükselttik. Eren ailesi eğitim için varlar. Siz bir adım attığınızda onlar iki adım atıyor. Bu bizim için büyük bir şans. Üniversitemiz yarı özel üniversite gibi."diye konuştu.

Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz ise,Eren ailesinin kente bir çok yatırım yaptığını belirterek, “2004 yılında Eren ailesinden genç kuşaktan Nurullah Eren Diyarbakır’da bir uçak kazasında hayatını kaybetti. Bunun üzerine Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi, daha sonra Nurullah Eren Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. O isimle anılsın dediler. Daha sonra Ziya Eren Spor Lisesi, Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi, TOKİ Ahmet Eren İlkokulu, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okulu, bu şekilde eğitim alanında hizmetler devam edildi. Bitlis’te nereye baksanız Eren Holding, Eren ailesi. Bunlardan en önemlisi burslardır. 2004 yılından beri ilk başladıkları Nurullah Eren okulunda okuyan 30 öğrenciye burs verildi. O zaman kız öğrenci sayısı azdı. Kadınlarımız da bu işe rağbet gösterdi. Anne veliler kızlarının okumasını istiyorlar. Ahmet beyde buna önem veriyor. Dolayısıyla kız öğrencilerimizin bursu Nurullah Eren ve Ziya Eren’de 350 lira, erkek öğrenciler için 275 lira. En güzeli geçen yıl başlattığımız üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize burs imkanı sağlamak olacak. Geçen yıl 34 öğrenciyle başladık. 6 öğrenci belgelerini noksan bıraktığı için 28'e düştü. Bu yıl 54 kişi takviye edildi. Toplamda 82 öğrenciye burs verilecek. Burslar gecen yıla göre artırıldı.” ifadelerini kullandı. 

Program,  burs alan öğrencilerle Eren Holding arasında protokol imzalanması ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!