Bitlis'te Cumhuriyet bayramı törenleri kapalı alanda kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste Cumhuriyet bayramı törenleri kapalı alanda kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 14:39

Bitlis'te Cumhuriyet bayramı törenleri kapalı alanda kutlandı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)- BİTLİS'te   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü törenleri, yağışlı havadan dolayı kapalı spor kompleksinde kutlandı. 
Bitlis İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene,  Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcıları Murat Kütük, Tolga Polat, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Bitlis Valisi İsmail Ustuoğlu'nun halk, öğrenci ve askerlerin bayramını kutladı.Törende konuşan Vali Ustaoğlu, cumhuriyetin önemine değindi.
Ustaoğlu" Cumhuriyet, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir. Yüzyıllarca bu topraklara sahip olmak isteyen itilaf devletleri'nin parçalayarak işgal ettikleri vatanımızda bağımsız, hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamıştır.Cumhuriyet, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir. Yüzyıllarca bu topraklara sahip olmak isteyen itilaf devletleri'nin parçalayarak, işgal ettikleri vatanımızda bağımsız, hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamıştır. Kuruluştan bugüne geçen 94 yılda Türkiye Cumhuriyeti çok önemli gelişmeler katetmiştir. Dünya imparatorluğundan hasta adam durumuna düşürülen bir devlet, bu kısa sürede yaşadığı türlü iç ve dış badirelere rağmen dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü ve demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline gelmiştir."dedi
Konuşmanın ardından tören, çeşitli etkinliklerle son buldu.
FOTOĞRAFLI


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!