Bitlis’te açılan 515 kursta 8 bin 700 kursiyer eğitim aldı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te açılan 515 kursta 8 bin 700 kursiyer eğitim aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 14:07

Bitlis’te açılan 515 kursta 8 bin 700 kursiyer eğitim aldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından hazırlanan ve açılışı yapılan yıl sonu sergisine katılan HEM Müdürü Cemalettin Duman, ilçeler dahil olmak üzere açılan 515 kursta 8 bin 700 kursiyerin eğitim aldığını söyledi.

Şemsi Bitlis Mahallesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen açılışa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Emniyet Müdürü Celal Özcan, bazı kurum amirleri, İş insanı Ahmet Eren ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programı işaret dili ile birlikte okunan İstiklal Marşı ile başladı. Açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, açılışını yapacakları bu sergide el emeği göz nuru olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Kursiyer ve kurs sayımıza baktığımızda il genelinde her yıl nüfusumuzun yüzde 30’u Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün kurslarında eğitim görmekteler. Kim, nerede, ne zaman, hangi kursu istiyorsa, Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak bunları verme zorundayız. Burada bir emek, alın teri, göz nuru, düşüncenin sanata dönüşmesi, insanların fikrini, aşkını, sevgisini ilmek ilmek halı veya tabloya işlemesi var. Bu güzel eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Duman ise, 2021-2022 eğitim öğretim yılında birinci ve ikinci kademe okuma yazma, mesleki, eğitici, kültürel ve spor dallarında açılan 515 kursta 6 bin 100’ü kadın, 2 bin 600’ü erkek olmak üzere toplam 8 bin 700 kişiye eğitim verildiğini belirterek, “Halk Eğitim Merkezleri, örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış her yaş grubundaki fertlerin günün şartlarına uymalarını, bir meslek sahibi olmalarını sağlayan, eğitim kurumlarıdır. Halk Eğitim Merkezlerinin her zaman, her yerde, herkes için eğitimden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edinmiştir. Ayrıca liselerden mezun olmuş gençlerimizi üniversite sınavlarına hazırlamak üzere 75 öğrencimize destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitim verilmiştir. Aynı zamanda yaklaşık 3 bin açık ortaokul ve açık lise öğrencisinin kayıt ve mezuniyet iş ve işlemleri de gerçekleştirilmiştir. Yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarda bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından biçki dikiş kursu öğrencileri tarafından atık malzemelerden yapılan kıyafetler minik öğrenciler tarafından düzenlenen mini defile ile tanıtıldı. Program açılış kurdelesinin kesilmesi ve serginin gezilmesi ile sona erdi. Sergi 3 gün boyunca ziyaretçilere açık tutulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!