Bitlis'te 3'üncü aşısını olan Rektör Elmastaş'tan çağrı: Mutlaka aşı olmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Bitliste 3üncü aşısını olan Rektör Elmastaştan çağrı: Mutlaka aşı olmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 13:32

Bitlis'te 3'üncü aşısını olan Rektör Elmastaş'tan çağrı: Mutlaka aşı olmalıyız

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-SAĞLIK Bakanlığı'nca illere göre açıklanan haftalık tabloda, vaka sayısı en yüksek iller arasındaki Bitlis'te aşılama oranını artırmak için sağlık ekipleri, yoğun çaba sarf ediyor. 3'üncü doz aşısını yaptıran Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, oranının yükseltilmesi için aşı olma çağrısında bulundu.
Aşılama oranının düşük, vaka sayısının ise yüksek olduğu Bitlis'te 21 ayrı noktaya aşı stantları kuruldu. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilerden sonra 80 ayrı ekiple kent merkezi ve kırsal alanlarda yoğun bir çalışma yapan ekipler, hafta başında yüzde 32 olan oranı, 32,8'e yükseltmeyi başardı. Aşı stantlarından biri de Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Kampüsüne kuruldu.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş da burada 3'üncü doz aşısını yaptırdı. Herkesi aşı olmaya davet eden Prof. Dr. Elmastaş, "Kentteki aşılama oranları çok düşük. Yüzde 32 oranındayız. Türkiye’de aşı ortalaması yüzde 62. Yani Türkiye ortalamasının bile yarısındayız. Son illerden birisiyiz. Mutlaka aşı olunması gerekiyor. Şimdilik bir normalleşme varsa bunun temelinde aşı yatıyor. Gerçekten normalleşmek istiyorsak, bu beladan kurtulmak istiyorsak, mutlaka aşı olmamız gerekiyor. Üniversite olarak bütün arkadaşlarımızı aşı olmaları yönünde bilgilendirdik. Bitlis’teki aşı ortalamasının üstünde bir aşılamamız var. Burada çalışan tüm arkadaşlarımız aşılarını oldu. Vatandaşlarımıza da tavsiyemiz aşılarını bir an önce olmaları yönündedir." dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!