Bitlis Valisi Ustoğlu, Ahlat'ta incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Valisi Ustoğlu, Ahlatta incelemelerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 13:28

Bitlis Valisi Ustoğlu, Ahlat'ta incelemelerde bulundu

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT(Bitlis), (DHA)- BİTLİS Valisi İsmail Ustaoğlu, Malazgirt Zaferi kutlamalarının bu yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Ahlat ilçesi'nden başlayacak olması nedeniyle incelemelerde bulundu. Çalışmaları denitleyen Vali Ustaoğlu belediye başkanı ve muhtarlarla biraraya geldi. 

Ahlat'ta 26 Ağustos'ta başlayacak olan  Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu amaçla Ahlat'a gelen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban tarafından karşılandı. Vali Ustaoğlu, ilk olarak etkinliklerin yapılacağı alanda gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra muhtarlarla biraraya geldi. Muhtarlara büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Vali Ustaoğlu, "Cumhurbaşkanımızı mahcup etmeme adına, elbirliğiyle adeta bir nefer gibi koşturmamız ve çalışmamız gerekiyor. Ahlat'ın tarihi misyonuyla marka olma yolunda parlak bir dönemi yaşayacağı müjdesini veriyorum. Malazgirt'le ortak yapacağımız bu yılki etkinlikle binlerce insan buraya akın edecek, Ahlat kültür turizmi, tarih turizmi, inanç turizminin merkezi olacak. Kubbetül İslam diye tabir edilen 3 beldeden birine mazhar olmuş bir yerde yaşıyorsunuz. Buranın kıymetinin farkına varmamız lazım. Devlet tüm kurumlarıyla Ahlat için seferber oldu. Önümüzdeki dönemde imkan ve fırsatların Ahlat ilçemiz için olacağına inanıyoruz. Bizim de bunun karşılığı olarak devletimizin buraya sunmuş olduğu bu imkanlara karşı onları mahcup etmeyecek düzeyde güçlü olmamız lazım." dedi. 

Vali İsmail Ustaoğlu, daha sonra Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban'ı ziyaret etti. Belediye başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından Vali Ustaoğlu'na Ahlat Kayı Okçuluk Kulübü üyeleri ile birlikte Selçuklu döneminde kullanılan ve 'Fatih Yayı' diye isimlendirilen tonç başlıklı yay ve ok hediye edildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!