Bitlis Belediyesi’nden 3 boyutlu tasarım kursu

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Belediyesi’nden 3 boyutlu tasarım kursu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2021 09:31

Bitlis Belediyesi’nden 3 boyutlu tasarım kursu

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Belediyesi bünyesinde 3 boyutlu tasarım atölyesi kurularak gençlere kurs veriliyor. 100 kişinin ilk etapta alacağı kurs yaklaşık 4 ay sürecek.

Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında alınan 3 boyutlu tasarım makinesi ile gençlere yeni istihdam alanları yaratılıyor. Gençlere öncelikle el sanatları ve tasarım konusunda bilgiler veriliyor. Daha sonra teknolojik makinelerle desteklenen kursun sonunda başarılı olanlara katılım belgesi verilecek. Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Behzat Dayan, kursun gençler için bir fırsat olduğunu, kurs sonunda kendilerine yeni istihdam alanı yaratabileceklerini belirterek şunları söyledi:

"Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yapmış olduğumuz 3 boyutlu tasarım atölyesindeki kurslarımız bu hafta başladı. Buradaki amacımız, gençlerin ve kadınların meslek öğrenmesini sğlamak. 4 ay sürecek kursumuzda Bitlis Eren Üniversitesi de tasarım konusunda kursiyerlerimize destek sağlayacak. Burada bilişim ve tasarım derslerini sınıf ortamında aldıktan sonra ise atölye çalışmalarına başlayacağız. Atölyemizde, belediyemiz tarafından temin edilen malzemeler kullanılarak çeşitli hediyelik eşyalar üretilecek. Bunun ilk müşterisi de bizler olacağız. Gelen misafirlerimize artık burada tasarladığımız hediyelik eşyaları vereceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!