Ahlat ESO'dan kredi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Ahlat ESOdan kredi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 10:47

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkanı Mesut Şeker, esnaf ve sanatkarlara verilecek faiz indirimli kredi hakkında açıklama yaptı.

Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, daha önceden duyurusu yapılarak esnaf ve sanatkarlara verilecek olan faiz indirimli kredinin, esnafı mutlu etmediğini belirtti.

Kredi verilmesinde aranan şartlar ile kredi kullandırmada uygulanacak kriterlerin esnafın beklentisini boşa çıkardığını bildiren Şeker, şunları ifade etti:

"Verilecek kredi unutulmaya yüz tutmuş meslekler için oldukça iyi bir fırsat. Ancak diğer esnaf ve sanatkarlarımız için sağlanan destek, esnafımızı mutlu etmemiştir. Şu anda kullandırılacak kredi, tamamen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin kullandırdığı kredilerle aynıdır. Esnafın beklentisi bir nebze nefes alabilmek için, faizsiz ve belirli bir zaman geri ödemesiz uzun vadeli krediydi. Sunulan kredinin kapsamının genişletilerek, tüm esnafımızın faydalanacağı ve faizsiz ve en az 1 yıl geri ödemesiz olmasını bekliyoruz. Aksi takdirde esnafımızın tüm beklentileri boşa çıkacaktır. Ekonomik bakımdan zor şartlarda olan esnafımızın, işlerini idame ettirmesi için bu gereklidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!