Sakaryalı dağcılar Süphan Dağı’na zirve yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sakaryalı dağcılar Süphan Dağı’na zirve yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2022 14:33

Sakaryalı dağcılar Süphan Dağı’na zirve yaptı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA)- BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi'ne gelen 4’ü kadın 15 dağcı, deniz seviyesinden 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı Aydınlar Beldesi'nden tırmanışa geçen dağcılar, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yüksekliğindeki At Yaylası’na kamp kurdu. Gece saatlerinde tırmanışa devam eden Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Sakarya il temsilcisi ve Sakarya Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Yusuf Aydın yönetimindeki dağcılar, Süphan Dağı’nın zirvesine çıktı. Zirvede toplu fotoğraf çeken dağcılar, 4 bin 58 metreden Van Gölü’nü ve güneşin doğuşunu izledi. Doğu Anadolu zirve planı kapsamında Erek Dağı, Artos Dağı, Nemrut Krater Gölü ve Süphan Dağı’na zirve tırmanışı yapan dağcılar, Ağrı Dağı tırmanışı için Agrı’ya hareket etti. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Sakarya il temsilcisi ve Sakarya Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Yusuf Aydın, "Doğu Anadolu zirve planı kapsamında 15 kişilik dağcı ekibimizle birlikte 4’üncü zirve planımız olan Süphan Dağı zirve tırmanışımızı 14 saatlik yürüyüş sonucunda başarıyla tamamladık. Tırmanışımızda çok güzel manzaralarla karşılaştık. Süphan Dağı zirvesinde hem ülkemizdeki güneşin ilk doğuşunu hem de Van Gölü’nün manzarasını izledik. Dayanıklılık ve süreklilik isteyen bu faaliyeti sorunsuz bir şekilde bitiren sporcularımızı canı gönülden kutluyorum” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!