Adilcevaz'da "Anne Misafirim Olur musun?" projesi

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazda Anne Misafirim Olur musun projesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 16:13

Adilcevaz'da "Anne Misafirim Olur musun?" projesi

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS 'in Adilcevaz  ilçesinde "Anne Misafirim Olur musun?" projesi kapsamında öğrenciler, annelerini okulda ağırladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan proje ile, Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, anneleri tarafından ziyaret edildi. Misafir edilen  annneler, çocuklarıyla hasret giderdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen  ‘Anne Misafirim Olur musun?’ projesi kapsamında, kent  genelindeki bütün Yatılı Bölge Okullarında okuyan öğrencilerin anneleriyle buluşturulduğunu söyledi.

Beşkardeş, “Bugün Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'nda, yatılı okuyan öğrencilerimizi anneleriyle buluşturma faaliyetini gerçekleştirdik. Projemizdeki temel amaç, velilerimizin öğrencilerin eğitim gördükleri okul ortamlarını en iyi şekilde görmelerini sağlamaktır. Öğrencilerin yatakhanelerini, çamaşırhanelerini, yemekhane kısımlarını, sınıfları, derslikleri ve diğer birimleri ziyaret ederek, çocuklarının nasıl bir ortamda eğitim öğretim gördüklerini göstermek amacıyla yürütülen bir projedir. Allah devletimize zarar vermesin. Her türlü imkanları çocuklarımıza sunuyor. Bu sunulan imkanların bir çoğundan velilerimizin haberi yok. Bu proje kapsamında veliler gelip bu ortamı gördüklerinde; ‘Çocuklarımız çok güzel ortamda eğitim görmekte' Yaşadıkları, yattıkları ve yemek yedikleri ortamlar nezih şekilde, yedikleri yemekler leziz. Ne kadar şükretsek azdır’ söylemlerine şahit olduk. Velilerimizin böyle duygu ve düşüncelerle buradan ayrılmaları bizleri hakikaten fevkalade mutlu etmiştir."dedi.

Ertuğrul Yoldaşçı, Yatılı okulda okuyan kardeşlerinin son derece iyi ve temiz bir ortamda yatılı olarak eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi. Yoldaşçı, “İki kardeşim bu okulda okuyor. Onların okudukları ortamı ve yattıkları yerleri görmek amaçlı geldik. Çok güzel bir ortam ve eskiye göre gayet düzenli. Çalışma ortamı olsun, etüt odaları olsun, televizyon ortamları olsun hocaların gözetiminde oldukça düzenli. Burada emeği geçen tüm idarecilere ve öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi emniyetli bir şekilde onlara teslim ediyoruz."diye konuştu.

Kızını ziyarete gelen anne Zeynep Çakan ise, yatılı okulda okuyan çocuklarıyla aynı ortamda bir gün misafir edildiklerini belirterek,“Çocuklarımızın eğitim gördükleri alanlar güzel, yatak odası ve çarşaflar güzel. Yatakhanelerini her yeri kontrol ettik. Yatakları olsun, oturdukları ortamlar olsun her şeyleri güzel. Biz çok memnun kaldık. Gösterdikleri ilgiden dolayı Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!